190 milyar dolarlık tarihi teklif! Microsoft'tan Netflix hamlesi!

ABD'li teknoloji ve medya hizmetleri sağlayıcısı Netflix, Microsoft tarafından satın alınmak istiyor. Kamuoyunda satılacağı yönünde haberler çıkan Netflix'e ilk talip Microsoft kanadından geldi. İddiaya göre Microsoft 190 milyar dolar gibi astronomik bir rakam ile Netflix'e teklif götürecek.

DonanımHaber

Dijital yayın platformu Netflix, Microsoft'un radarına girdi. Microsoft, 2023 yılında Netflix'i 190 milyar dolar karşılığında satın almak istiyor. Son olarak oyun şirketi Activision Blizzard'ı satın alan Microsoft'un bu hamlesi şu ana kadarki en büyük satın alma olacak.

MICROSOFT, NETFLİX'İ SATIN ALACAK

DonanımHaber'in aktardığı bilgilere göre; Reuters Microsoft'un Netflix'i 190 milyar dolara satın almayı planladığını ve bunun şirketin Activision Blizzard'dan sonraki en büyük satın alması olacağını bildirdi.

Diğer yandan Netflix'in kötü gidişatı, şirketin satılacağı haberlerini de ortaya çıkardı. Birkaç aydır yabancı basında Netflix'in satılacağı haberleri dolaşırken, Reuters yazarı Jennifer Saba da son gelişmeleri aktardı.

2023'TE GERÇEKLEŞEBİLİR

CEO Satya Nadella'nın "büyük düşündüğü" ve bu nedenle 2023'ün ilk yarısında yayın platformunu satın almak istediği söyleniyor. Microsoft'un şimdi Activision Blizzard'ı satın almanın diğer piyasa oyuncularına zarar vermeyeceği konusunda düzenleyicileri ikna etmesi gerekiyor.

Reuters ayrıca Netflix satın almasının, Federal Ticaret Komisyonu (FTC) ve Avrupa Birliği gibi düzenleyici kurumlardan geçmesinin daha kolay olacağını öne sürdü. İki şirket zaten birbiriyle yakından bağlantılı.

Netflix, reklam destekli yeni abonelik hizmeti için reklam ortağı olarak Microsoft'u seçti. Microsoft başkanı Brad Smith de Netflix'in yönetim kurulunda yer alıyor. Anlaşmanın temelinde ise Microsoft'un cihazlarında bir video oyun akış hizmeti sunma arzusu olduğu belirtiliyor.