Müzikte tüketim hızlandı

Romantik şarkılarıyla müzik dünyasında önemli bir yer edinen Onur Mete, yeni teklisi ‘Bu Senin Şarkın’ı müzikseverlerin beğenisine sundu.

Onur Mete’yi genç müzisyenler için biraz tanıyalım mı?

Müzik aşığı, lisanslı üçbant disiplini bilardo sporcusu, gitar çalabilen bir söz yazarı, besteci ve yorumcu olarak biliniyorum. Müzik sektöründe çeyrek yüzyılı doldurmak üzereyim. Çoğunlukla mutlu, hayatın işaretlerini ve göz kırpmalarını kaçırmamaya çalışan, iyi ve güzel hissettiğim yerlerde nefes almayı tercih eden dost canlısı biriyimdir. 

Robert Koleji’nden mezun olduktan sonra aileniz müzisyen olmanız yerine başka bir mesleği tercih etmenizi istedi mi? 

Üniversitede öğrenciyken ailem en azından okul bitene kadar müziği hobi olarak yapmamı istedi her aile gibi. 1997 yılında çıkardığımız ilk albümden itibaren müzik tutkumun farkına varıp hep destekçim oldular.

Peki bu güne gelelim ‘Bu Senin Şarkın’ listelerde hızlıca yükseliyor, neler hissediyorsunuz? 

Aranjesiyle klibiyle çok samimi, güçlü bir şarkı çıktı ortaya ve hepimizi heyecanlandırdı. Dinleyiciden de aynı heyecanı ve olumlu reaksiyonu aldığını görmek beni mutlu ediyor. 

Uzun bir zaman sonra müzikseverlerle kavuşmak size neler hissettirdi?

Bu heyecanlı koşuşturmayı çok özlemişim. Ait hissettiğim yerdeyim bu çok güzel bir duygu. Müzikten uzak kalmadım ama yeni bir şarkı paylaşmak sonucu ne olursa olsun muazzam bir keyif. 

Romantik aşk şarkılarının ilk akla gelen ismisiniz. Gerçek hayatta da Onur Mete romantik mi? 

Romantik duygusal bir adam Onur Mete.  Hep öyle oldum ama yaş aldıkça biraz daha eğlenceli, yüksek enerjinin daha mutlu ettiği bir adam olmaya başladım.  

Çocuk için daha zaman var

Yeni evli sayılırsınız. İnsanlar evlenince en çok çocuk ne zaman sorusuyla karşılaşır. Siz de durum nasıl? 

Çok mutlu bir çiftiz. Çok şanslıyım. Aycan olağanüstü bir eş. İkimiz de iş hayatımızda yeni başlangıçlar yaptık ve çok yoğunuz. Tabii ki yüksek bir çocuk beklentisi içinde ama sanki biraz daha zamanı var.