Müzik evrenseldir

Genç şarkıcı Çisil Egeli, ‘Bırak Acıları Ardında’ isimli ilk single çalışmasıyla müzik dünyasına ‘merhaba’ dedi. Şarkı atv’de yayımlanan “Rengarenk” isimli dizide kullanılmış, beğeni toplamıştı. Çisil Egeli’den müziğe giriş hikâyesini dinledik.

- Müzik tutkusu ne zaman başladı?

Müzik tutkusu doğduğum andan itibaren başladı desem abartmış olmam. Ben çok küçükken evimizde bir org vardı. Annem bana hep saatlerce başında oturup bir şeyler çalmaya çalıştığımı söyler. İlkokulda klasik gitar eğitimi almaya başladım. Lise ve üniversite zamanlarımda da aktif olarak müzik ve tiyatroyla hep iç içe oldum. Üniversitedeyken bir rock grubumuz vardı. Üniversite şenlikleri kapsamında çeşitli konserlerimiz oldu. Sonrasında müzik sektörüne profesyonel olarak adımımı attım.

- İzmirli olduğunuzu öğrendik. İstanbul’a ne zaman geldiniz? 

Lise eğitimimin sonuna kadar İzmir’deydim. Sonrasında üniversite için İstanbul’a geldim. Yeditepe Üniversitesi’nde Mütercim Tercümanlık bölümünde okudum. 2 yıl kadar Almanya’da bulundum ve Flensburg Üniversitesi’nde Avrupa Çalışmaları Bölümü’nde okudum. Bu süreçte ister istemez İstanbul’dan ve müzikten biraz uzak kaldım. Sonrasında müzik çalışmalarıma devam etmek için tekrar buraya döndüm. Almanya’dan sonra İstanbul’un hızına ve kalabalığına alışmak biraz zaman aldıysa da alıştım. 

- Sizce müzik evrensel mi? 

Müziğin evrensel olmadığını düşünen biri yoktur herhalde. Varsa bile yeterince müziği özümseyememiştir. Bana göre müzik demek ruhundan bir parçayı somutlaştırmak demektir. Sendir müzik. Farklı farklı hayatlar yaşayan insanların aynı duygularda buluşması ve bu duygulara hayat vermesi demektir. Bunu yaşamak kadar güzel bir şey yok. Müziği kalbinde hissedebilmek için sözlere veya sözleri anlamaya gerek yoktur. Bir enstrüman bile bazen alıp götürür.

SEZEN’LE İSTERİM

- Beraber sahneyi paylaşmak istediğiniz biri var mı?

Hiç olmaz olur mu? Var elbette. Sezen Aksu, Yıldız Tilbe ve Ayşegül Aldinç ile sahne paylaşabilmeyi çok isterim.

- Sosyal medyayla aranız nasıl? 
Sosyal medyayla aram fena değil. Her dakikamı sürekli paylaşmıyorum ama Twitter’a da alışamıyorum bir türlü.

- Yeni single çalışmanıza gelecek olursak, neler söylemek istersiniz? 

Az önce de bahsettiğim gibi müzik çalışmalarıma devam etmek için İstanbul’a dönme kararı aldım. Sonrasında Eray Polat ile demolarımızı kaydetmeye başladık.

DİZİ TAMAMEN SÜRPRİZ 

Eray, Pinhani grubunda gitarist aynı zamanda. Zaten aklımızda albüm veya single yapmak gibi bir proje vardı. Demolarımızı yaptığımız süreç içerisinde, “Bırak Acıları Ardında” şarkısının bana çok uygun olacağını düşünerek hemen kayıt almaya başladık. Söz ve müziği, Pinhani solisti Sinan Kaynakçı’ya, aranjesi ise Eray Polat’a ait.

- Şarkı aynı zamanda ‘Rengarenk’ dizisinde çaldı ve olay oldu. 

Bu, ilk başta benim için bir sürpriz oldu. Biz zaten şarkımızı kaydetmiştik. Ne zaman çıkaralım diye düşünüyorduk. Sonra bir gün Sinan Kaynakçı beni aradı ve şarkının ‘Rengarenk’ dizisinde kullanılma olasılığı olduğunu söyledi. O sırada da klip çekimlerimiz için İzmir’deydik. Ne tesadüftür ki dizinin de çekimleri İzmir’de oluyormuş. Hatta İstanbul’a dönmek için havaalanına geldiğimde orada da bir çekim vardı. Başrol oyuncularından birini göz ucuyla görünce ‘Rengarenk’ çekimleri olduğunu anladım.