Müzik bizim hayatımız

Birçok projeye imza atan ve adlarını Beyazıt Öztürk ile yaptıkları ‘Çileli Masal’ adlı şarkıyla duyuran Jilet, yeni bir single çalışmasıyla müzik marketlerdeki yerini aldı. Beyaz Show’un aynı zamanda jenerik müziklerine imza atan grubun ‘Değmez Mi’ isimli çalışmanın süpervizörlüğünü ise Behzat Gerçeker yaptı.

Kendinizden kısaca bahsedebilir misiniz?

Ulaş: Profesyonel olarak uzun zamandır müzikle uğraşıyorum. Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda çello eğitimi aldım ve daha sonra İstanbul Bilgi Üniversitesi Basgitar bölümünden burslu olarak mezun oldum. 
Özcan: Marmara Üniversitesi Müzik Bölümü’nden mezun oldum ve şu an eğitim hayatıma yine Marmara Üniversitesi’nde Yüksek Lisans yaparak devam ediyorum. Aynı zamanda yaklaşık olarak 10 yıldır klasik gitar öğretmenliği yapıyorum. 
Emrah: İlkokulda davul çalmaya başladım. Liseden mezun olduktan sonra müziğe profesyonel olarak başlamış oldum ve özel derslerle kendimi geliştirerek davul çalmaya devam ettim. 

YENİ EZGİ ARAYIŞINDAYIZ 

Peki neden müzik? 

Özcan: Bu bizim için ‘neden nefes alırsınız’ gibi bir soru aslında. Müzik bizim hayatımız, sadece hayatımızı kazandığımız bir meslekten çok öte, hayatımızın ta kendisi. Zaten bu tarz meslekler ‘Gönül Meslekleri’ olarak adlandırılır. Kendimizi en iyi ifade edebildiğimiz şey müzik, kısacası nedeni bu.
Müziğinizi nasıl tanımlıyorsunuz? 
Özcan: Öncelikle biz bir müzik grubuyuz. Müziğimizin, bizi etkileyen ve hissettiğimiz ezgiler çerçevesinde şekillendiğini söyleyebiliriz. Yaptığımız müziği kategorize etmek yerine, bizi etkileyen ezgilerin arayışında olmak, bizi daha 
çok mutlu ediyor. 
Ulaş: Kısacası müziğin tarzından çok, güzelliğini bulmak adına bir arayış içerisindeyiz.
Beyazıt Öztürk ile yollarınız nasıl kesişti?
Ulaş: 2011 yılında ‘Süper Türk’ adlı filme birkaç cover yapmıştık. Film oyuncuları Beyaz Show’a konuk olduğu gece biz de konuk olmuştuk. Buraya kadar normal bir konu gibi gözükse de, asıl macera bizim Beyazıt ağabeye teşekkür etmek için yanlış kuliste saatlerce beklememizle başladı. Program sonrası Beyazıt abi ekiple birlikte toplantı odasındaymış, biz de kuliste bekliyoruz. Saat oldu sabahın 5’i, gelen giden yok, güvenliğe sorunca haber verdi. Bizi de aldılar toplantı odasına, orada esprili bir şekilde tanışmış olduk (gülüyor). 

HAVALARA UÇTUK 

Jenerik müzik yapma fikri nereden geldi?
Emrah: Yine Beyaz Show’a katılmıştık. Bu kez Bülent Ersoy’un olduğu program, o da ayrı macera. Biz albümde Maazallah’ı cover yapmıştık. Cover mantığımız Beyazıt ağabeyinin hoşuna gitmiş, ‘Jenerikleri yapar mısınız’ dedi. Biz tabii havalara uçtuk. Aslında profesyonel olarak reklam müziği, film müziği gibi şeyler yapmamıza rağmen bu bizim için, bir çocuğun oyun bahçesine bırakılma anı gibiydi. 
Sizin idolünüz kim? 
Ulaş: Türkiye’de bir grup derseniz eğer, tartışmasız MFÖ. 
Kimlerle aynı sahne de olmak istersiniz?
Özcan: Bu soruyu ben yanıtlamak istiyorum. Benim kişisel olarak büyük hayranlık duyduğum isimlerden biri Sıla. Onunla aynı sahnede olmak gerçekten isterdim. Bu da buradan evrene mesajımız olsun (gülüyor). 
Yeni single çalışmanızdan bahseder misiniz? 
‘Değmez Mi?’ çok samimi sözler ve güzel bir anlatımı olan bir şarkı. Bunun yanında bizi en çok etkileyen şey, sözlerde geçen ve şarkının ana fikri olan ‘Sen istemedikçe sana dokunmam’ cümlesi oldu. Üzülerek izlediğimiz tüm ‘kadına şiddet’ haberlerine bir tepki gibi belki, erkekler olarak eğlenceli bir şekilde ‘’Sen istemedikçe sana dokunmam’’ diyerek aynı zamanda kadına şiddete hayır demek istedik. Bir de akustik versiyonu var. Onda da Eflatun bize ıslığıyla eşlik etti.