Meze’nin ustaları işbaşında

Akra Otel’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen I. Uluslararası Meze Festivali’nde Lübnan, Beyrut ve Yunanistan’ın yanı sıra Türkiye’den 25 işletme, hazırladıkları 100’e yakın meze çeşidini tanıttı.

Meze Festivali Komite Üyesi Vedat Başaran, “Yemek paylaşılırsa güzeldir” diyerek, mezenin de paylaşılan yemeklerin başında geldiğini ifade etti. Festival kapsamında Aila Fairmont Quasar, 7 Mehmet, Bay Nihat, Deniz Restoran, Bi Lokma, Dietta, Mutfak Sanatları Merkezi, Volkan Şiş Kebap, Zennup 1884, Duble Meze, Komodor, Tirmisci Bilo, Piyazcı Ahmet, Yengeç, Lapis, Baklacı Humusçu İbrahim, Charbel Antoun, Zıpkın, Gaspar ve Fakhreddine yaptıkları mezelerle festivale destek verdi. Her biri konusunda iddialı olan şefler, festival süreci içerisinde yaptıkları 3’er tane mezeyle misafirlerine unutamayacakları bir gün yaşattı. - Bülent ŞANLIKAN 

Fransız konseptinde lezzetler... 

Mövenpick Hotels & Resorts, “bistro” ve “gastronomi” konseptlerini bir araya getiren “Bistronomi” mönüsünden lezzetleri, dünya üzerindeki tüm otellerinde beğeniye sunuyor. Otel grubunun yetenekli şefleri bu promosyon için yedi farklı lezzet yarattılar. En taze ve kaliteli malzemelerle hazırlanan yeni mönüe nisuaz salatası, deniz mahsulleri tabağı, sarımsak ve tereyağlı midye, morina balığı filetosu, dana yahni, sebze yahnisi ve dana “Cordon-bleu” yer alıyor.

Bir Viyana klasiği 

27 yıldır Avusturya mutfağının Nişantaşı’ndaki sembolü Cafe Wien kahve ve tatlıların yanı sıra yemekler de bir harika. Özellikle mönüde ön plana çıkan Dana Schnitzel’in ayrı bir yeri var. Baton halinde gelen ve dana kontrfile porsiyonlara bölünen schnitzel, 3 saat marine ediliyor. Lezzet, her porsiyonun incecik dilimler haline getirilip dövüldüğü ve sonra un, yumurta ve galetaya bulandıktan sonra özel bir bitkisel margarinde 10 saniye kadar kızartılıp yağı alınmasıyla yapılıyor.