Mevsimsel lezzet

Gastronomi market ve restoran konseptini bir arada sunarak ayrıcalıklı bir atmosfer yaratan Delimonti, mevsimsel lezzetleri misafirleriyle buluşturmaya devam ediyor.

Delimonti mönüsünde yer alan ‘Midye Tava’, ‘Levrek Tava’ ve deniz ürünlerinden oluşan ‘Denizden’ gibi seçenekler, serin sonbahar aylarına tat katıyor. Somon, jumbo karides, iç midye gibi iştah kabartan deniz ürünleriyle hazırlanan Denizden ise zengin içeriğiyle göz dolduruyor. 

Hem göze hem damağa 

Dünyadan ve Asya kültüründen tariflerin bir araya geldiği Zaxi Restaurant, mönüsündeki farklı tatlarla misafirlerine yepyeni bir deneyim sunuyor. Arif Kemal Doğan yönetimindeki mutfakta öne çıkan lezzetler arasında ev yapımı füme bıldırcınlı tortellini ve pamuk et bulunuyor. Pamuk et, yavaş ateşte pişirilmiş elbasan usulü dana yanağı, portakallı ve İstanbul usulü kuskus ile servis ediliyor.

Makarna severlerin favorisi 

Brasserie anlayışını hayata geçiren Monochrome; lezzetli ve doyurucu alternatifler sunuyor. Mekân mönüsünde domates soslu 5 peynirli tortellini, çıtır somon ve tavuklu sezar salatası öne çıkıyor. Napoli usulü taze domates sosu, fesleğen filizi ve parmesan peyniri ile hazırlanan domates soslu 5 peynirli tortellini, makarna severlere hitap ediyor.

Yaza veda mönüsü 

İtalyan restoran Mezzaluna, yeni spesiyal mönüsüyle mevsimsel lezzetler sunuyor. Mekânın yaza veda konseptiyle hazırladığı mönüde “Insalata di rucola, mozzarella e bresaola e fichi freschi” roka salatasında taze incir, roka, mozzarella ve bresaola eşsiz bir uyum yakalıyor. Karpuz ve kavunla hazırlanan ev yapımı sorbe “Sorbetto di Anguria e Melone” ise yemeği tatlıyla bitirmek isteyenlere ferah bir lezzet sunuyor.

Diyarbakır mutfağı  

Mahir Lokantası gerçek kelle paça lezzetiyle müşterilerini ağırlıyor. Yaklaşık üç yıl önce Osmanbey’de açılan işletme, Diyarbakır mutfağının en güzel örneklerini sunuyor. Mönünün en özel yemeği olan kelle paçayı kendi suyunda pişiriyor. Aşçı Mahir Usta mekanın müdavimlerinin en çok tercih ettiği kelle paça çorbasını, bol sarmısak ve sirke dökerek içmelerini tavsiye ediyor.