Masal kahramanı elmanın mucizeleri

YASEMİN MİRAS
ymiras@hotmail.com info@sislilazer.com

Mitolojik öykülerde bir cadının elinde öldürücü zehire dönüşen Adem ile Havva’dan bildiğimiz cennetin yasaklı meyvesi elmanın tarihi en az insanlık tarihi kadar eski. Bu hoş kokulu meyve dünyanın en çok yetiştirilen, en çok tüketilen belki de en çok sevilen meyvesi. Şarkılara, türkülere, şiirlere, hikayelere konu olan bu sihirli meyvenin cildimize olan faydaları ve evde yapabileceğiniz cilt bakım maskeleri nelerdir? Özellikle kırmızı ve yeşil elma cilt için birebirdir. Bu iki elma çeşidi daha genç ve sağlıklı bir cilt için bol miktarda elastin ve kolagen içerir. Elma yaşlanma ve kırışıklıklara karşı cildi koruyan bileşimlere sahiptir. Cildi arındırır, temizler ve daha sağlıklı bir cilt olmasına yardımcı olur. Her mevsimde bulunulabilir olma özelliğiyle çok tüketilmesine zemin hazırlar.

CİLDİ KORUYAN ELMA MASKESİ

-1/2 yeşil elma 
-1 yemek kaşığı bal
-streç film
Bir kâsede yarım elmayı rendeledikten sonra içine bal ekleyerek güzelce karıştırın. Hava almasını önleyecek şekilde kâsenin ağzını streç filmle kapatın.10 dakika dolapta bekletin. Dolaptan aldıktan sonra yüzünüze sürüp 15 dakika bekletip ılık suyla durulayın.
ELMA VE GÜNEŞ YANIKLARI
Elma güneş yanıklarına da birebirdir. Rendelenmiş elmaya 1 çay kaşığı gliserin ekleyip karıştırın.15-20 dakika yüzünüzde beklettikten sonra soğuk suyla yıkayın. Bu yapacağınız maske cildinizin soyulmasını ve kabarmasını önler.
ARINDIRICI ELMA MASKESİ TARİFİ
-1 tatlı kaşığı un
-1 çay kaşığı limon suyu
-1 tatlı kaşığı bal
-1 adet elma
Bütün malzemeleri robottan geçirdikten sonra, elde ettiğiniz karışımı cildinize uygulayın ve 15 dakika sonra ılık suyla durulayın.
KURU VE NORMAL CİLTLER İÇİN ELMA MASKESİ 
-1 adet rendelenmiş elma
-1/2 tatlı kaşığı bal
Bütün malzemeleri karıştırdıktan sonra yüzünüze uygulayın. 15 dakika sonra ılık suyla yıkayın. Elma ve bal birçok cilt kremlerinin içinde ana madde olarak kullanılmaktadır.
KURU CİLTLER İÇİN ELMA MASKESİ
-1 adet rendelenmiş elma
- Birkaç damla gliserin
Bu iki malzemeyi iyice karıştırdıktan sonra ciltte en az 20 dakika bekletin. Ilık suyla durulayın.