Küçük hilecikler

ŞEVVAL ÖZÇELİK
sevval.ozcelik@aksam.com.tr

Mor halkalar, çökük yanaklar, kırışıklarla çevrelenmiş bir yüz. Çözümü, estetik cerrahide aramayın. Birkaç makyaj hilesiyle yüzünüzdeki bütün yaşlılık izlerini silebilirsiniz. Eğer 30’lu yaşlarınızı sürüyorsanız, ergenlikten bu yana makyaj stilinizin ne kadar değiştiğini fark etmişsinizdir. O yaşlarda sadece makyaj yapabilecek kadar büyüdüğümüzü ima eden açık pembe rujlarımız, şeftali tonlarında allıklarımız, 20’li yaşlarda yerini, bir film yıldızı görünümünü elde etme çabasının başkahramanı eye-liner’a, koyu renk farlara ve şuh dudaklar yaratmada bire bir koyu kahve dudak kalemlerine bırakır. 30’lu yaşlarda ise, çaba daha güzel görünmekten çok, daha genç görünmek üzerine yoğunlaşır. İşte bu yaşlarda makyaj yapmak gerçekten büyük bir ustalık ister. 

Ten; pürüzsüz ve diri

Makyajda fondötenin görevi makyajın zeminini oluşturmak ve hataları kamufle etmek… Ancak bu taze bir cilt için geçerli. 30’lu yaşlarda fondöten, sivilce, leke gibi hataları yok edebilir ancak özellikle mimikler dolayısıyla ortaya çıkacak çizgileri daha çok ortaya çıkarır. Bu nedenle fondöten kullanırken son derece dikkatli olunmalı yoğun akıcı olmayan fondötenler yerine, ince likit fondötenler tercih edilmelidir. Böylece cilt hem rahatlıkla nefes alabilir, hem de fondötenin kalın dokusu kırışıkların arasına girerek daha da belirgin olmasını engellemiş olur. Daha ileri cilt deformasyonlarında ise, likit de olsa fondöten kullanmamak en iyisi. Renk seçiminde asla cildin doğal rengi dışına çıkılmamalı. Allık seçimine gelince. Mürdüm eriği, koyu kahve, sedefli pembe gibi renkler yerine, göz, saç ve ten renginize uygun olarak seçeceğiniz açık toprak tonlarıyla yüzünüzü gölgelendirip, canlılık kazanabilirsiniz.

Gözler yaşı ele verir

Yaşlılık belirtilerinin ilk fark edildiği bölge olan göz çevresi, bu yaşlarda daha özenli bir bakımı gerektiriyor. Özel bir geceye katılacaksanız, cover-stick’in üzerine minik bir fırça yardımıyla süreceğiniz açık renk far, yoğun ışıkta oluşması muhtemel gözaltı morluklarını kapatır. Daha sonra, göz kapağının tamamına sürülen açık renk farla gözlerinizi aydınlatabilir. Son aşama maskara. Kirpiklerdeki topaklaşmayı engellemek için kirpiklerinize önce          bir kat pudra sürün. 

Ve dudaklar

Bu yaşlarda yine, canlı ve parlak renklerden, sedefli rujlardan kaçınmalısınız. Bunun yerine tercih edeceğiniz, doğal toprak tonlarıyla kullandığınız diğer renklere uyumlu olması şartıyla daha naturel bir görüntü elde edebilirsiniz. Ayrıca UVA ve UVB filtreli rujlarla, dudaklarınızın kurumasını ve nemli kalmasını sağlayabilirsiniz. 

 
Yalanlar Ülkesi 

Gündelik hayatın sıkıntılı durumlarını şarkı sözlerinde eğlenceli bir şekilde anlatan Fırat, sistemin ortaya çıkardığı insan topluluğuna da gönderme yaparak yalan insanların ‘’Yalanlar Ülkesi’’ diyerek müzik hayatına ‘merhaba’ dedi. 3 Adım etiketiyle piyasaya sürülen albümde 9 parça yer alıyor. 

Yeni ambalajda şekerlemeler!

Mentos, her açıdan farklı bir konsepte sahip, iddialı ürünü Mentos Pop Ins ile eğlenceli bir dünyanın kapılarını aralıyor. Mentos’un klasikleşen rulo formundan farklı poşet ambalajı, tamamen pop art çizgiler taşıyan özel ambalaj tasarımı ve birbirinden lezzetli, yumuşak draje şekerlemeleriyle dikkatleri üzerine çekiyor. 

Yepyeni desenler

2015 ve 2016 yılında konfor ve tarzı birleştiren Anıl, kışın yumuşak renklerini taşıyan, keyifle giyebileceğiniz rahatlıkta, kesimleriyle size farklı duruşlar kazandıran muhteşem bir koleksiyon hazırladı. Şık desenler, şerit kurdeleler, baskılar, spor koleksiyonun dikkat çekici detaylarından biri sadece.

Kışın ışıltısı 

Ayhan 2015 ve 2016 yıllarının tarz ve duruşuna, farklı bir yansımayla canlılık katan tasarımlarında, romatizmin dokunuşunu eksik etmedi. Tasarımlar klasiklikten uzaklaşmadan zarafetin desteğiyle hazırlanarak, minik detayların devleşen farkındalığıyla çekici bir tarz kazandı. 

Kendi buzlu çayını yap

Coca-Cola’nın buzlu çay markası Fuse Tea, yeni ürünü Fuse tea Sen Karıştır ile Türkiye’de bir ilke imza atıyor. Buzlu çay severler artık, markanın tadını kendi damak tatlarına göre, istedikleri şekilde hazırlıyorlar. Yeni ürün, 1 ölçü şuruba 6 ölçü su ekleyerek toplam 7 ölçü ile alışık olduğunuz Fuse tea tadını hazırlayabilme imkanı sunuyor.

Yeni single hazırlıkları 

‘Pardon Bakar Mısınız’ adlı ikinci albümüyle dikkatleri üzerine çeken Selen Servi,  Eda Tekcan’ın Kızıltoprak’daki Imoga Sanat Galerisi’nin açılışına katıldı.  Sahne ve konser çalışmalarıyla yoğun bir döneme giren Servi; fırsat bulduğunda yeni single çalışması için stüdyoya girecek.

Gazli %100 meyve suyu

Schweppes, Türkiye’de bir ilk olan yepyeni tatlarıyla tutkunlarıyla buluşuyor. Ferahlık hissi arayanlar, Schweppes gazlı %100 meyve suyu serisinin üç farklı tadıyla aradığını bulacak. Schweppes %100 serisinin elmalı, elmalı-vişneli ve elmalı-narlı gazlı meyve suları, iştah kabartan tatlarının yanı sıra renklendirici, koruyucu ve ilave şeker içermemesiyle de  öne çıkıyor. 

İtalyan işi koleksiyon 

Lufian, bir erkeğin ihtiyacı olan tüm parçaları koleksiyonundaki Exclusive Line’da sunuyor. Exclusive Line bu sezon soylu ve ayrıcalıklı erkeklere İtalyan şıklığını vaat ediyor. İtalya’nın en özel kumaşları kullanılarak hazırlanan koleksiyonda ekose ve balıksırtı desenli blazer ceketleriyle armür dokulu pantolonları kombinleyerek İtalyan zerafetine atıfta bulunuyor.