Konya mutfağı artık İstanbul’da

2007 yılında İzmir Gaziemir’de kurulan ‘Konyalı Ahmet Usta’, İstanbullulara damak zevki yaşatmak için yeni şubesiyle Ortaköy’de açıldı.

2007 yılında İzmir Gaziemir’de kurulan ‘Konyalı Ahmet Usta’, İstanbullulara damak zevki yaşatmak için yeni şubesiyle Ortaköy’de açıldı. İzmir, Aydın,  Muğla, Bosna Hersek ve Suudi Arabistan’dan sonra Ortaköy’de açılan Konyalı Ahmet Usta, birbirinden özel lezzetleriyle müşterilerini ağırlıyor. 120 kişilik ferah bir mekân olan işletme çorba, kebap, kiremit ve tatlı çeşitlerinin yanı sıra Konya’ya özel ‘Etli Ekmeği’ ve ‘Kuzu Tandır’ıyla oldukça iddialı.

Şehrin yeni lezzet adresi 

Ortaköy’de ‘Akdeniz mutfağı ve Tapas bar’ ağırlıklı mönüsüyle hizmet vermeye başlayan Soho Restoran, taş fırından ve kömür ızgaradan çıkan benzersiz lezzetleriyle, İstanbullular’ın yeni buluşma noktası olacak. Yüksek tavanlı geniş iç mekanı ve ferah terasıyla, şehrin karmaşasından uzakta yepyeni bir alternatif sunan Soho, mevsiminde ve taze ürünlerin kullanıldığı mönüsünde, düzenli spor yapanlar için de sağlıklı ve leziz seçeneklere yer veriyor. Mekân İspanyol ve İtalyan mutfağı ağırlıklı olmak üzere, Akdeniz mutfağının en güzel örneklerini sunuyor. Kahvaltı mönüsünün yanı sıra kokteylleri, atıştırmalıkları ve paylaşımlı yemekleriyle akşam yemeklerinin de favori mekânı olmaya aday mekânın mönüsünde salatalar, makarnalar, odun fırını ve kömür ızgarada hazırlanan ana yemekler ve pizza seçenekleri yer alıyor. 

Porçini mantarlı özel mönüler

İtalyan restoran Gina, porçini mantarlı lezzetlerin bulunduğu çok özel bir mönü hazırladı. İşletme, mantar ailesinin en lezzetli türü olarak kabul edilen porçiniyi kullanarak başlangıçtan tatlıya kadar 5 farklı lezzeti misafirlerine sunuyor. 

‘Porçini Salatası’ roka, pecorino peyniri ve incir balzamik ile sunulurken ‘Porçini mantar çorbası’ ise mercanköşk aromalı porçini bruschetta ile hazırlanıyor. ‘Izgara porçini’ füme patates ve kıtır bresaola ile servis edilirken ‘Porçini mantarlı patates gnocchi’ cevizli sos ve roka ile makarna severlerin beğenisine sunuluyor.