Komşular ‘kiva’ mutfakta

Anadolu’nun binlerce yıllık lezzetlerini özüne sadık kalarak günümüze taşıyan Kiva, 17 Kasım Komşular Günü’nde, Bomontiada çevresinde yaşayan beş komşusunun yöresel reçetelerini “Komşular Mutfakta” projesi kapsamında mönüsüne dahil etti.

Mönüye eklenen farklı kültür- lerin lezzetleri arasında; Ermeni mutfağından topik, Bulgar mutfağından bomba fasulye, Süryani mutfağından Diyarbakır usulü haşlama içli köfte, Rum mutfağından zeytinyağlı dolma ve Musevi mutfağından pırasa köftesi bulunuyor.

35. yılını Boğaz’da kutluyor

1981 yılından bu yana İstanbul’un yeme-içme hayatına yön veren Park Şamdan efsanesi, 35’inci yaşında Nişantaşı’na veda ediyor. Ersoy Çetin ve Emre Ergani’nin geçmişi unutmadan yeni dokunuşlarla bugüne taşıdıkları Park Şamdan, artık sadece Hotel Les Ottomans’ın içerisinde Park Şamdan&The Bar’da konuklarını ağırlamaya devam edecek. Mönü ‘1981’den bu yana’ ve ‘Sharing is caring’ olarak ikiye ayrılıyor.

13’ü Pera’ya taşıdı

İstanbul eğlence dünyasına deneyimli ismi Ali Sayar kendisiyle özdeşleşen 13 markasını Rixos Pera’nın terasına taşıyor. Şamdan 13 ismiyle hizmete giren mekan modern meyhane konseptiyle haftanın 7 günü hizmet verecek. Girit ve Ege mezelerinin ağırlıkta, dünya mutfağından çeşitlerin olduğu zengin mönüye sahip Şamdan 13’te müzikler ‘Türkçe’ olacak. Pera’dan Haliç ve tarihi yarımadaya uzanan harika manzarasıyla Şamdan 13, İstanbul eğlence hayatının nabzını tutacak.