Son dönemde mevsimsel grip ve çeşitli hastalıklar arttı. Portakal çayı kış aylarının adeta vazgeçilmez takviyeleri arasında yer alıyor. Faydaları saymakla bitmeyen portakal çayı 'süper içecek' olarak nitelendiriliyor. Bağışıklığı güçlendiren ve böbrek taşı oluşumunu engelleyen portakal çayı, kabızlık ve ishale de iyi geliyor.
Kış aylarında soğuk algınlığı ve gribe karşı ilaçlar dışında doğal yöntemlerle de kendinizi koruyabilirsiniz. İçeriğinde C ve D vitaminlerinin yanı sıra kalsiyum, potasyum, organik asitler ve lif barındıran portakal ya da portakal çayına tarçın eklemek, bu faydaları iki katına çıkarıyor.
Portakal çayı da kış aylarında mutlaka içilmesi gereken, bağışıklık sistemini adeta çelik gibi sağlam yapan içeceklerden bir tanesi. Her gün D ve C vitamini alarak bağışıklığı güçlendirebileceğimiz gibi doğal yöntemlerle de bağışıklığımızı kuvvetlendirebiliriz.
Kalp sağlığı için ideal olarak portakal ve portakal suyu verdiği mineral ve vitaminler sayesinde de vücudu dinç ve sıcak tutmaya yardımcı oluyor. Cilt için faydaları saymakla bitmeyen portal ve portakal çayını düzenli olarak, dozunda tüketmek doktorlardan uzaklaşmanıza olanak sağlıyor.
İçeriğinde C ve D vitaminlerinin yanı sıra kalsiyum, potasyum, organik asitler ve lif barındıran portakal ya da portakal çayına tarçın eklemek, bu faydaları iki katına çıkarıyor.
Hazırlanan portakal çayına bir çubuk tarçın koyup, her gün düzenli tükettiğinizde vücutta toksin ve virüs birikiminin önüne geçmiş olursunuz. Bunun yanı sıra antimikrobiyal etkisi olan tarçın, ağız içindeki yaraların hızla iyileşmesini sağlar. Mide asidini dengeleyerek, yemek borusuna çıkmayı önler.
Ayrıca böbrek taşı oluşumunu engelleyen portakal çayı, kabızlık ve ishale iyi geliyor. Bunun yanında aç karnına portakal suyu tüketirseniz, bağırsak mikroplarından kurtulabilirsiniz.
1 dilim portakal tüketildiğinde 14 kalori
Küçük boy portakal kalori bilgisi: 47 kcal
Büyük boy portakal 141 kalori alınabilir.