Kendi: Benden şarkı çalmak kolay değil

Kendi, bir yılı aşkın süredir üzerinde çalıştığı altıncı stüdyo çalışması ‘Kim Kime Dum Duma’yı müzikseverlerin beğenisine sundu. Şarkıcı, altı parçanın yer aldığı albüm için Erman İştahlı’nın objektifine poz verdi. ‘Karar’ şarkısıyla çıkış yapan Kendi, parçalarıyla günümüz ilişkilerini sorguluyor. Genç sanatçıyla yeni albümünü konuştuk.

‘Kim Kime Dum Duma’ albümünde kimlerle çalıştınız? Biraz bahseder misiniz?

Cem Özsancak albüme adını veren şarkının bestecisi ve söz yazarı. İlk dinlediğimde bu şarkı için albüm adı olacak demiştim. Şarkının aranjesi ise Emre Aşkın’a ait. Cem İyibardakçı, Burak Buluç, Garo Mafyan, Alper Narman, Onurr, Erhan Bayrak gibi Türkiye’nin önemli müzik adamlarıyla bu albümde çalıştım. 

Neden ‘Karar’ şarkısıyla çıkış yaptınız?

Bu albümde, yeni soundlar deneyebileceğim ana akım pop müziğin içinde kendine yer edecek şarkılar olmasını istiyordum. Sevgili Burak Buluç “Karar” şarkısını bana gönderdi. Sözlerde birkaç revize yaptıktan sonra çıkış şarkımın ‘Karar’ olacağına emindim. Bir de muhteşem Cem İyibardakçı remixi var. Her ikisi de muhteşem versiyonlar oldu.

Güzel bir kadın olmanın dezavantajlarını yaşadınız mı?

Benim avantajım hem sempatik hem de şirin olmak. Kendimi seksi buluyorum. Ne yalan söyleyeyim. Kendimde sevdiğim ana özelliğim pozitif enerjim ve çalışkanlığım.

MÜZİK HİÇ FENA OLMAZ

Dünden bugüne Kendi, nasıl bir noktaya geldi? Bu durumdan memnun musunuz?

Profesyonel müzik kariyerim başladığı günden bu yana sürekli daha iyi şarkı yorumlamak için çalışıp farklı soundlar denemeye gayret ediyorum. Sınırlarımı zorlamak beni mutlu hissettiriyor. ‘Aşka İnanmaz’, ‘Oh Oh’, ‘Beyaz Sevda’ ve şimdilerde ‘Karar’. Hepsinin iyi bir kitleye ulaştığını düşünüyorum.  

Sahnede hem dans edip hem şarkı söyleyen nadir şarkıcılardansın. Sizi daha büyük şovların içinde görür müyüz? Mesela bir müzikal?

Neden olmasın. Kendimi zorlayabileceğim projelerin içinde olmak isterim. Haftanın birkaç günü sahnelenecek, büyük bir ekiple yapılacak bir şov hiç fena olmazdı.

Son dönemdeki yeni jenerasyon popçuları nasıl buluyorsunuz? Mesela Aleyna Tilki… 

Şarkısıyla güzel bir parlama yakaladı. Devamını getirebilirse onun için güzel olur. Müzik çehre değiştiriyor. Yeni akımlara ayak uyduracak olanlar kazançlı olur diye düşünüyorum.

REPERTUVARIMA ŞAŞIRIYORLAR

Geçtiğimiz yıl, bir sanatçı ve besteciyle şarkı krizi yaşamıştın. Böyle bir şeyi ilk kez mi yaşadın? Atılan tweetleri görünce şoke olduğun söylendi. Şarkıyı kaçırınca üzüldün mü?

Benim el attığım tüm şarkılarda yaşıyorum bu durumu, iyi bir müzikalitem var ve doğru şarkı seçiyorum, bu durum camiada bilinir hale geldi. Kendi birisiyle çalışıyorsa vardır bir bildiği deniyor ve koşa koşa stüdyoya gidiliyor. Neyse ki artık benden şarkı çalmak kolay değil.

Sahnede farklı bir tarz denedin “FunkArabesk’’ yaptın. Daha çok Avrupai bir tarzınız var. Sizi dinleyenler sizden arabesk şarkılar duyunca şaşırıyor mu?

FunkArabesk beni çok zorlayan ama canlı performanslarımda bir üst kademeye çıkmamı sağlayan bir çalışma oldu. FunkArabesk adı üstünde Funk bir altyapı üzerine tekrar arabesk şarkıları kendimce yorumladığım bir projeydi. Haftanın 2 günü canlı orkestramla Bursa’da sahne alıyorum. Yaklaşık 4 saat sahnede kalıyorum. Repertuvarıma şaşıranlar var. Bugün saatlerce sahnede kalmak için çok emek vermek gerekir.