Karadeniz’de bir Akdeniz kenti

İletişim: barko61@gmail.com baris.kocaoglu@aksam.com.tr

Son yılların popüler tatil şehri haline gelen Gürcistan’ın Batum şehri dağ, deniz ve ormanı birleştiren etkileyici doğası, subtropikal iklimi sayesinde yazın 35 dereceyi bulan sıcaklığı, kilometrelerce uzayan tertemiz plajlarıyla size Akdeniz’i aratmayacak bir tatil ortamı sunuyor. Ayrıca Avrupa şehirlerinin meydanlarını anımsatan Piazza, Avrupa meydanlarında bulunan yapılar ve heykelleriyle adeta bir açık hava müzesi ve şehri yürüyerek gezebilmeniz mümkün. Manolya ağaçlarıyla süslü, 7 km’yi bulan Avrupa’nın en uzun bulvarı üzerindeki yapılar ve dünyanın en eski ikinci büyük Botanik Parkı ’da gezilmesi gereken yerler arasında… Batum’un en gözde otellerinden Leogrand Hotel, gündüz maviyle yeşilin birleştiği doyumsuz Karadeniz manzarasına, geceleriyse ışıklar şehrine dönüşen Batum’a başka bir pencereden bakmanızı sağlıyor. 29 bin metrekarelik bir alana kurulu otel, Batum’un en büyük SPA ve Fitness salonuna sahip… 

Beyoğlu’nda kahvaltı noktası 

Cihangir’de yer alan Hazine, yemekleri ve canlı müzik geceleriyle olduğu kadar kahvaltısı ve öğle yemeğiyle de oldukça iddialı. Etkileyici ambiyansı eşliğinde güne güzel başlamak isteyen misafirlerine pek çok seçenek sunan mekânda sabah kahvaltısı yapmak oldukça keyifli. Hazine, doğal ve yöresel tatlarla harmanlanmış olan serpme kahvaltısının yanı sıra birbirinden özel tostları, Egg Benedict veya farklı omlet seçenekleriyle misafirlerini leziz bir sabaha davet ediyor. 

Salatanın 50 tonu!

Pelit, Türk ve dünya mutfağının farklı tatlarına kendi yorumunu katarak oluşturduğu restoran mönüsüyle sabah kahvaltısı, öğle ve akşam yemeklerinin vazgeçilmez durağı oluyor. Mönüde yeşilin her tonunu görebileceğiniz salatalar, birbirinden leziz kebaplar ve ızgara çeşitleri iştah kabartıyor. Küçük veya büyük boy salata çeşitlerinin arasında; Nar Taneli Tahıl Salatası; Baharatlı Etli Salata ve Asya Salata öne çıkan lezzetler arasında… Mekân makarna severler için de birbirinden lezzetli makarna hazırlıyor.