Kanunlarımla alay ettiler

Türkan Şoray, İstanbul Kültür Yolu Festivali'nde mahkum kadınlarla bir araya geldi. Oyuncu, ‘Türkan Şoray kanunları'nın nedenini ilk kez açıkladı: ''Çok gençken beni öpüştürdüler.''

Akşam Gazetesi

Türkan Şoray, İstanbul Kültür Yolu Festivali kapsamında yıllar sonra bir kez daha cezaevine gitti ve Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'ndeki tutuklularla bir araya geldi. 'Mahpus' ve 'Kadın Değil Başbelası' gibi filmlerinde cezaevindeki kader mahkumunu canlandıran Şoray, "Her şeye iyi niyetle bakmak, her şeye rağmen kendine güvenmek, her şeyi yapabileceğini kabullenmek, her güçlüğün altından kalkabileceğine inanmak.

Bunlar çok önemli hayatta. Ben bunları çok genç yaşlarda bilmiyordum ama hayatta zorluklar çıktıkça öğrendim. Şu an kendimi güçlü hissediyorsam, kendime olan güvenimden. Ben her zorluğun altından kalkarım.

Bütün kadınlara da bunu tavsiye ediyorum. İçinizdeki güce güvenin" diye konuştu. Türkan Şoray Kanunları'nı anlatan Şoray, ''İlk sinemaya başladığım zamanlarda, çok gençken beni öpüştürdüler. Ne olduğunu bilmeden...

Seyircimle olan bağım güçlendikten sonra toplumun bunu karşılayacağını bilemedim. Anlaşmalarıma öpüşme sahneleri olmaması şartını koydurttum. Bu yıllarca böyle gitti. Hatta alay mevzuu oldu. Filmlerde tam böyle iki aşık öpüşürken kameralar başka yöne çevriliyordu. Televizyonlarda oynayan filmlerde bu tür sahneler artık çok var. İnsanlar yadırgamamaya başladı'' dedi.