İyi bayramlar

BUKET KAHRAMAN
buketkahramanbk@gmail.com twitter: @buketkahraman Instagram: @buketkahraman

Sibel Can’ın müjdesi Acun’dan geldi

Ünlüler jüri üyeliğini çok sevdi. Aralarında hiç kuşkusuz en dayanıklı formatlar Acun Ilıcalı’dan geliyor. Zaten yıllarca Hadise ve Murat Boz’u ekranda tutabilen tek kişi olarak tarihe geçti. Artık aralarında, karşılıklı sevgi- saygı var. Geçtiğimiz yıllarda ‘O Ses’e Ebru Gündeş de jüri olarak dâhil oldu. Üç yıl boyunca her hafta ekranda izledik Gündeş’i...  Ayrılığını ilk duyuran da kendisi oldu. Sonrasında Acun Ilıcalı yeni ismi açıkladı. Şöyle bir gerçek var ki, Sibel Can daha önce ‘Sesi Çok Güzel’ adlı yarışma programında jüri üyesi olarak karşımıza çıkmasaydı şu an daha çok merak uyandırabilirdi. Ama Hadise, Murat Boz ve Gökhan ile aralarında ki diyalogları da merak etmiyor değilim. O zaman gelsin mi 4 Ekim çalsın mı sazlar! 

Seda Sayan ve Esra Erol ne yaptı?

Bundan yıllar önce daha yerli diziler bu kadar popüler değilken ekranda evlilik yarışmaları vardı. Aynı evde toplanan genç kadınlar ve erkekler, birbirlerini tanıyıp yeni bir hayata yeni bir yuvaya ve elbette göz kamaştırıcı hediyelere sahip olmak için çaba harcıyorlardı. Katılan herkes evlenemedi ama bu yarışmalar da kendi ünlülerini çıkardı. Biliyorum bu kulağa çok tanıdık geldi. Tülin ile Caner’i unutanınız oldu mu? Onların evlenmesi kelimenin tam anlamıyla bir ‘memleket meselesi’ haline gelmişti. Yarışma bitti, Tülin ile Caner evlenemediler ama TV programlarında bir süre boy gösterdiler. Yalnız her ikisinin de ekran maceraları çok kısa sürdü. Yıllar sonra Caner, Esra Erol’un evlilik programıyla ekranlara geri döndü. Esra’nın bu hamlesine rakibi Seda Sayan Tülin’i transfer ederek cevap verdi. Tülin artık Seda Sayan’ın kadrolu gelin adayı ve yorumcusu oldu. Bu taktik ne kadar etkili olacak ileri ki zamanlarda hepimiz göreceğiz ama bilinen bir şey var ki Tülin ve Caner bir aradayken reytingleri oluyor, ayrı mecralarda tek başlarına reyting getireceklerini düşünmüyorum. Kaldı ki aradan 13 yıl geçmiş. O yıllardaki takipçilerinin çoğu şu an iş hayatında programı ne kadar takip edebilecek acaba? Yeni nesle gelince onları inandırmak pek kolay olmayacak. Ayrıca, Kısmetse Olur programındaki cast ajansından geldiği iddia edilen Merve Yurdakul’ın Caner ve Tülin’den daha çok konuşulduğu ortada. 

İki insanı affedemedim

Burcu Esmersoy, hayatında iki kişiyi affedemediğinden bahsetti. ALEM FM’de Adem Metan’a konuk olan Esmersoy, ‘Affedicilik özelliğinizden bahseder misiniz” sorusu karşısında bir hayli hüzünlendi. Güzel sunucu, ‘’Ne yapacağımı bilemiyorum. Henüz daha tam olamadığımı düşünüyorum. İnşallah onları da affedip, huzura kavuşacağım. Ancak, kimseyle sıkıntım yok diyemeyeceğim. Canımı çok yakan iki insan oldu. Tekrar hayatıma soktuğumda canımı yakacaklarını biliyorum. Allah’a yakın benden uzak olsunlar” diyerek kızgınlığını dile getirdi.