Tamamen ortadan kaldırıldı! Instagram'dan büyük şok yaratacak radikal karar!

Dünyanın en çok tercih edilen sosyal medya ağlarından Instagram büyük bir radikal karara imza attı. Çatı şirket Meta bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Instagram, ‘Mağaza' sekmesinin kaldırılacağını duyurdu. Mağaza butonunun kaldırılmasının ardından ise ana sayfadaki sekme sayısı 4'e düşürülecek.

Sosyal medya devi Instagram ana sayfada büyük bir değişiklik yapacağı yeni duyurusunu kullanıcılarıyla paylaştı. Fotoğraf ve video paylaşma üzerine dayalı kurulan Instagram, mağaza butonu sebebiyle son dönemde ağır eleştirilere maruz kalmıştı. 2020'de uygulamanın ana sayfasına eklenen Mağaza alınan son kararın ardından kaldırıldı.

INSTAGRAM, MAĞAZA SEKMESİNİ KALDIRDI

Instagram CEO'su Adam Mosseri tarafından paylaşılan videoda sevilen sosyal medya ağının 'Mağaza' butonuyla vedalaşacağı duyuruldu. Şubat ayında gerçekleşecek değişimin nedeni bağlantı ve paylaşımları kolaylaştırmak.

Konuyla ilgili Mosseri şu ifadelere yer verdi;

"Şubat ayından itibaren, kişilerin arkadaşlarıyla ve ilgi alanları hakkında paylaşım yapmalarını ve bağlantı kurmalarını kolaylaştırmak için platformun navigasyonunu değiştiriyoruz. Uygulamanın alt kısmındaki gezinme çubuğunun ortasında içerik oluşturma / paylaşma kısayolu, sağında ise Reels'ler yer alacak. Bu değişikliğin bir parçası olarak "Mağaza" sekmesi bölümden kaldırılacak."

Mosseri'nin açıklamasına göre şirket, kullanıcıların daha basit ve sevdikleri şeylere yönelik bir tasarım oluşturmayı hedefliyor. Ancak iddialara göre bu değişiklik farklı stratejilerin bir parçası da olabilir.

Instagram şimdiyse gezinti çubuğunun Anasayfa, Keşfet, Oluştur, Reels ve Profil sekmelerinden oluşacağını bildirdi. Şubatta yapılacak değişikliğin ardından alışveriş yapmak isteyen kişilerin Reels, reklamlar ve hikayeler kısımlarını kullanması gerekecek.