‘İki Gökçe Kırgız' marka davasında karar çıktı: Artık o ismi kullanamayacak

Gökçe Kırgız Durukan, şarkıcı Gökçe Kırgız Taner'e ‘Adımı marka haline getirip haksız kazanç sağlıyor' diye dava açtı. Mahkeme, haklı bulup, ismin kullanılmamasına hükmetti.

Kalbime gömerim o zaman' isimli şarkısıyla bilinen Gökçe Kırgız Durukan'ın, marka haline getirdiği adından haksız kazanç elde ettiğini iddia ettiği Gökçe Kırgız Taner'in yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme, Taner'in 'Gökçe Kırgız' markasını kullanmasının durdurulmasına hükmetti. Ayrıca toplamda kendisine 146 bin 485 lira tazminat ödenecek olan davacı Durukan'ın, davalı Taner'in yazılı olarak özür dilemesi talebinin ise reddine karar verildi. Gökçe Kırgız Durukan, "Çok şükür kazandık haklı mücadelemizi. Zaten böyle olmasını ümit ediyorduk. Kazandık mutluyuz" dedi.

İSTİNAF MAHKEMESİNE TAŞIYOR

Gökçe Kırgız Taner ise İstinaf Kanun yoluna başvuracaklarını söyledi. Gökçe Kırgız Taner, "Ad ve soyadımla ilgili açılmış bir dava olmadığını ve açılamayacağını da özellikle belirtmek isterim. Evliliğimden bu yana sahne hayatımda adım ve soyadım olan Gökçe Kırgız Taner'i kullanıyorum'' dedi.