Hollywood bakımıyla kendinizi şımartın!

UZ.DR.MEHMET RAHŞAN

Son zamanlarda özellikle leke tedavileriyle ilgili Snowcell enzim peeling uygulamaları (Hollywood bakımı da diyoruz) hekimler tarafından çok tercih edilir hale gelmeye başladı. Hastayı sosyal hayattan uzaklaştırmadan her mevsim rahatlıkla yapılabilecek bir uygulama olması açısından ve diğer tedavilerle rahatlıkla kombine edilmesi hemen hemen her leke tedavisinin vazgeçilmezi hale geldi. İçerdiği % 70 Askorbik asit (C vitamini ), Arbutin, Kojik asit, Kolajen, Peptidler, Hint Bektaşi üzümü özütü gibi içerikler sayesinde leke tedavisinin yanısıra uygulamanın hemen arkasından ciltte çok ciddi bir aydınlanma etkisi yaratıyor. Hatta benim Snowcell uygulamasından sonra hastalarımız kendini Hollywood yıldızı sanıyor demesinden ötürü uygulamanın adı Hollywood bakımı olarak kaldı. Yani burada Hollywood yıldızları bu ürünü kullanıyormuş gibi bir reklam algılanmasın. Leke tedavilerinde mutlaka görmek istediğimiz kojik asit de enzim peeling ürünümüzün içinde... Peeling deyince akla ciltte bir soyma mı oluyor diye bir soru geliyor. Ama Snowcell’de soyma işlemi yok. Cildi soymadan cilt altında melanini koyultan tirosinaz enzimini baskılayarak hem lekeyi azaltıyor hem de lekenin tekrar geri gelmesini engelliyor. Daha güçlü bir etki almak için rollerle beraber de kombin ettiğimiz Snowcell Hollywood Bakımı’nda özellikle uyguladığımız leke tedavileri; 

l Güneş kaynaklı lekelenmeler

l Hormonal kaynaklı lekelenmeler
l Gebelik lekeleri( Melazma)
l Yaşlılık lekeleri (Lentigolar)
l Akne lekeleri 

Olgunlaşmış dut yapraklarından elde edilen arbutininleke tedavilerinin başarısındaki payı büyük… Ayrıca uygulama sonrası içeriğindeki peptidler, kolajen, hyraulonik asit gibi içerikler sayesinde ciddi bir anti-aging etki alıyoruz. 

Kısaca özetlersek; Bilinen kimyasal peelingler hasar görmüş cildin üst tabakasını soyarak etki eder. Bu durum cildin hassaslaşmasına ve epidermisin incelmesine sebep olur. Enzim peeling ciltte lekelenmeye sebep olan enzimi baskılayarak cilt renginin açılmasını sağlar. Peelingin ardından uygulanan serumla cildin nemi artırılıp, büyüme faktörleri, peptitler ve antioksidan içeriklerle cildin bakımı tamamlanarak, cildin yeniden yapılandırılması sağlanır. Tam bir bakım konsepti sunan peeling tek başına güçlü bir tedavi konseptidir ve her mevsim güvenle uygulanır.