Hep şarkıcı olmak istedim

Night of My Life’ şarkısı için Lady Gaga ve Jennifer Lopez gibi isimlerle çalışan RedOne’la bir araya gelen Kırımlı Zarema ile müzik dolu bir sohbet gerçekleştirdik.

Kırım Türkü olduğunuzu biliyoruz. Biraz hayat hikâyenizden bize bahseder misiniz?

Ben Kırımlıyım. Biliyorsunuz, Kırım eskiden Osmanlılara aitti. Ben 18 Mayıs 1944 tarihinde Kırımlıların  sürgün edildiği tarihte doğdum. Ailemle 1989 yılında Kırım’a geri döndük. Sürgünden ülkemize dönünce ailemin ve bütün Kırımlıların zorluklarını meşhur bir sanatçı olup anlatmak istiyordum.

Müzik yapmaya nasıl başladınız? 

Hep şarkıcı olma hayalim vardı. Sekiz yaşında ilk şiir ve şarkılarımı yazmaya başladım. İlk klibimi 13 yaşında çektim. 1999 Kiev Milli Film ve Tiyatro Üniversitesi’nde okudum, ondan sonra Türkiye’de albümümü yayımladım. 2008 yılında Amerika’da yaşamaya başladım.

Zarema neden kendi ülkesinde değil de Türkiye’de şansını denemek istiyor.

Benim ana dilime çok yakın olan Türkçeyi çok seviyorum ve bu yüzden ilk albümümü Türkiye’de çıkarmaya karar verdim. Ve çok şanslıydım ilk albümümde Ozan Çolakoğlu ve Mustafa Ceceli gibi müzisyenlerle çalıştım. 

Amerika macerasına nasıl karar verdiniz? 

Amerika macerası çocukluk hayalimdi. Hollywood yıldızları, hayalimdi. Ben gurbette yaşayan bir kızdım ve meşhur şarkılar yazmak ve Kırımlılar’ın hikâyesini anlatmak, benim hayalimdi.

Türkiye’de ‘Night of My Life’ adlı parçanız yayımlandı. Sizden Türkçe bir şarkı beklerken neden İngilizce şarkıyla çıkmaya karar verdiniz?

2008’deki Türkçe albümümden sonra Amerika’ya gidip İngilizce yazma hayalim vardı. ABD’de Grammy kazanan, dünyanın en büyük hitlerini yazan RedOne’la birlikte çalışma şansım oldu. 

Bugüne kadar başarmayı çok isteyip hâlâ başaramadığınız bir şey var mı?

Kırım’ı daha çok tanıtmak, bizim hikayemizi anlatmak - benim en büyük hayalim her zaman. 

"Meşhur şarkılar yazmak ve Kırımlılar’ın hikâyesini anlatmak, benim hep hayalimdi.