Helen tarzı gelinlikler moda

Düğün hazırlığı yapan 50 şehit kızın düğün heyecanına yaptığı yardımlarla ortak olan modacı Pınar Bent ile yaklaşan sezon öncesi gelinlik modasını konuştuk.

Bilgen BÜLBÜL

Size göre moda nedir? 

Benim gözümde moda çok klişe bir cümle olsa da kendine yakışanı giymektir. Kişi kendi fiziksel özelliklerine uygun giyinerek kendi modasını bulur.

Moda serüveniniz nasıl başladı?

2010 yılında Fatih’te Araplara yönelik özel tasarımlarımla işe ilk olarak başladım. Sonrasında tesettür, gelinlik, türban başı gibi çalışmaları yaparak devam ettim. Şu anda Levent ve Nişantaşı’nda bulunan mağazalarımızda tasarımlarımı sergiliyorum.

Gelinlik tasarımı yaparken önceliğiniz nedir?

İddialı olmayan, romantik gelinlikler yapmaya özen gösteririm… Bana göre gelinlik, zarif olmalıdır. O gün cesur olmayı çok anlamlı bulmuyorum.        

RUHUNDA MODA VAR     

Bu sezonun gelinlik modası nedir? 

Bu sezonda gelinlik modası daha çok Helen tarzı… Daha düz etekler, salaş, fırfırlı modeller tercih ediliyor.

Güzel gelinliğin sırrı nedir? Kumaşı, tasarımı…

Biz ekip olarak her kesime hitap ediyoruz. Ancak güzel bir gelinlik için bana göre milyonlar ödenmesine gerek yok. Yurtdışında da yapılan kumaşlardan daha güzelleri ülkemizde bulunuyor. Önemli olan gelinin onu taşıyabilmesi ve kendisini rahat hissetmesidir. Gelinliğin ruhunda mutluluk var.

FİZİĞİNİZ ÖNEMLİ

Gelinlik seçimlerinde neye dikkat edilmelidir?

Gelinlik seçerken öncellikle ne tarz bir gelin olmak istediğimizi analiz ederek daha sonra fiziksel özelliklerimize uygunluğuna bakarak değerlendirme yapmalıyız. Tabii düğünü yapacağımız mekânda gelinlik seçimi yaparken dikkate almamız gereken bir unsurdur.

Genç kızların en mutlu günü

Gelinliğini yapmak istediğiniz bir isim var mı?

Gelinlik benim için çok özel bir kıyafet, genç kızların hayalleri, en mutlu gününde kendilerini temsil eden bir kostüm… Bu yüzden kime diktiğimin bir önemi yok. Önemli olan genç kızların hayallerini gerçekleştirmektir.

ORTADOĞU’DA DEFİLE YAPACAĞIM

Tasarımlarınız Türkiye kadar yurtdışında da büyük ilgi görüyor. Daha çok hangi ülkelerden müşterileriniz oluyor?

Arap ülkelerinden yoğun ilgi görüyoruz. İşimizi en doğru şekilde yapmaya özen gösteriyoruz bu da bizim her geçen gün daha da ilerlememizi sağlıyor. Ortadoğu’dan gelen yüksek talepler üzerine Orta Doğu ülkelerinde defile ve özel tasarımlar yapıyoruz.