Hamburger diyarı

Gürkan Şef, lezzet tutkunlarına bir sürpriz yaparak Arnavutköy’de üç katlı yeni mekânı Mr. Asado Burger’i hizmete açtı.

Hamburger lezzetinin sınırlarını zorlayacak işletme, tandır etinden yapılan burgerleriyle dünyada bir ilk. Mekânda olan özel reçeteli hamburgerler, tandır eti fırınlanarak hazırlanıp servis ediliyor. “Türkiye’de 2019 adeta hamburger yılı olacak” diyen etin ustası, Mr. Asado Burger lezzetlerini franchise modeliyle ülke geneline ve dünyaya yaymak istediklerini söyledi. Gürkan Şef, “Gıda işinde hizmet verecek kişilerde tecrübe çok önemli. Girişimci bir ruha ve başarma hırsına sahip, iş geçmişi ve yönetim tecrübesi olup, yatırımın gerektirdiği finansal kaynaklara sahip adaylara kapımız açık” dedi.

Mönüde mevsimsel değişim 

Geleneksel Türk Mutfağı’na ait kuzu tandırla hamburgeri buluşturan Cafe Cadde, nefis bir lezzet yaratarak adeta 3 nesli bir araya getirdi. Bol kekikli tandır etinin, karamelize soğan ve cheddar peyniriyle buluşup, özel hamburger ekmeğinde sunulduğu Tandır Burger, yanındaki patatesi ve özel soslarıyla hem büyüklerin hem de küçüklerin favorileri arasına girmeyi başardı. 

Kaliforniya rüyası 

Mövenpick Hotels & Resorts, 31 Mart’a kadar yerel ve mevsimsel malzemelerin başrol oynadığı Kaliforniya mutfağından farklı lezzetleri “Kaliforniya Rüyası” mönüsünde bir araya getiriyor. Sade, gösterişten uzak ve şaşırtıcı kombinasyonların buluştuğu bu füzyon mutfağında yedi farklı lezzet yer alacak. 

Şehre yeni bir alternatif

Özgün ve sade lezzetleriyle Bomontiada’ya farklı bir yaklaşım getiren Kilimanjaro, mevsimsel olarak değişen mönüsüne yepyeni lezzetler ekledi. Tahinli süzme yoğurt ve susamla servis edilen ıspanak kökü dikkat çekerken, portakallı ılık kereviz tarhun aromalı süzme yoğurt ve kavrulmuş taze tarhunlu cevizle servis ediliyor. Et severler için dana yanak, kısık ateşte uzun süre pişirilerek, kereviz püresi, kavrulmuş file badem ve Amasya elması ile lezzetlendiriliyor.