Haftanın filmleri

BÜYÜLÜ GECELER

1990 yılında İtalyanları Dünya Kupası heyecanı sarmışken, polis Tiber Nehri’nden çıkardığı cesedi teşhis etmekle meşguldür. Cesedin ünlü bir film yapımcısına ait olduğunu öğrenen polisler, olayla ilgili araştırma yapmak için sinema dünyasına adım atar. Bu dönemde, birbirinden tamamen farklı karakterlere sahip olan Luciano, Antonino ve Eugenia adındaki üç senarist, sinema dünyasının kapılarını açmalarını sağlayacak bir yarışmaya katılır.

- Yön: Paolo Virzì

- Oyn: Andrea Roncato, Ornella Muti 

- Tür: Dramatik

 - IMDB: 6.3

Bağcık

İkİ kız kardeş, anne ve babalarının ölümünün ardından yapayalnız kalır. Anneannelerinin tam da bu sırada Kanada’ya gitmiş olması her şeyi daha da zorlaştırır. Kısa bir süreliğine amcalarının evinde kalmak için Bodrum’a giderler. Amcası kızlara bakması için bir pilates hocasıyla anlaşır. Kısa süre sonra ise amcaları ve pilates hocası arasında bir yakınlaşma başlar. Kardeşler, yeni yaşamlarından oldukça mutludur ve anneannelerinin yanına Kanada’ya gitmek istemez.

- Yön: Görkem Yeltan

- Oyn: Kaan Çakır, Pınar Tuncegil, Okan Yalabık

- Tür: Dram

En Sevdiğim Kumaş

Nahla, kendisini büyük bir bunalıma sürükleyen geleneksel hayatından kurtulmak isteyen genç bir kadındır. 25 yaşındaki Nahla, artık özgürlüğünü elde edip, istediği gibi bir hayata sahip olmak istemektedir. Tam da bu sırada, hayallerine kavuşabilmek için büyük bir fırsat elde eder. ABD’de yaşayan Suriyeli bir göçmen olan Samir ile anlaşmalı evlilik yapma fikri, Nahla için büyük bir ümit olur. Ancak işler, pek de onun düşündüğü gibi gitmez.

- Yön: Gaya Jiji

- Oyn: Manal Issa, Ula Tabari

- Tür: Dram

- IMDB: 3.1

Koca Ayak

Koca Ayak, Noel Baba’yı içinde bulunduğu tehlikeden kurtarmaya çalışan küçük bir çocuğun hikâyesini konu ediyor. Arvid, Kuzey Kutbu’nda yaşayan gelmiş geçmiş en kötü huylu yetidir. Noel arifesinde hiç eline geçmemesi gereken bir listeye ulaşır. Ele geçirdiği listede onlarca yaramaz çocuğun adı vardır ve bu liste sayesinde Noel Baba’yı etkisiz hale getirip bir daha geri dönemeyeceği bir yere gönderir.

- Yön: Evan Tramel

- Tür: Animasyon

- IMDB: 2.6