Haftanın filmleri

Türk İşi Dondurma

Avustralya’da yaşayan iki Türk, geçimlerini devecilik ve el arabasıyla dondurma satarak sağlar. 1915 yılında memleketlerinde savaş çıktığını öğrenen ikili, Çanakkale’ye cepheye gitmeye karar verir. Ancak, yetkililer onların adadan çıkmalarına izin vermez. Bu sırada Avustralya’da Türkler aleyhine propaganda yapılmaya başlanır. İngilizlerin Avustralya’da asker devşirmek için broşür dağıttığını öğrenen iki Türk, ülkelerinde veremedikleri mücadeleyi Avustralya’da vermeye karar verir.

Yön: Can Ulkay

Oyn: Erkan Kolçak Köstendil, Ali Atay, Şebnem Bozoklu 

Tür: Tarihi

İstila Altında

Bir Şikago mahallesinde geçen İstila Altında, bölgenin dünya dışı bir güç tarafından işgal edilişini konu ediyor. Sıradan bir uzaylı istilasını değil, istilanın ardından yaşanan süreci temeline oturtan film, 10 yılın ardından gezegenlerini geri almak için mücadele veren cesur insanları olduğu kadar sırtını uzaylılara yaslayarak bu istiladan memnun olan kesimi de işliyor.

Yön: Rupert Wyatt

Oyn: John Goodman, Vera Farmiga, Ashton Sanders 

Tür: Bilimkurgu

Kadavra

Megan, bir hastanenin gece yarısı vardiyasında bekçi olarak çalışmaktadır. Megan işe başladıktan bir süre sonra hastane morguna vahşice öldürülmüş bir kadın cesedi getirilir. Bu ceset bir şeytan çıkarma ayininde hayatını kaybeden Hannah Grace’e aittir.

Yön: Diederik Van Rooijen

Oyn: Shay Mitchell, Stana Katic, Grey Damon

Tür: Korku  

IMDB: 5.2

Mucizeler Parkı

Mucizeler Parkı, küçük bir kızın hayallerindeki eğlence parkını kurtarmak için dostları ile birlikte verdiği mücadeleyi anlatıyor. İyimser ve hayalperest bir kız olan June, ormanda gezintiye çıkar. Bu gezi ona bilmediği sihirli bir dünyanın kapılarını aralayacaktır. Bir kelebeğin peşine takılan küçük kız, ormanın içerisinde gizemli bir eğlence parkı keşfeder.

Yön: Dylan Brown

Ses: Brianna Denski, Ken Hudson Campbell, Jennifer Garner 

Tür: Animasyon

Güven Sınavı

Ali ve Meryem’den oluşan aile, görünüşte sıradan bir ailedir. Meryem’in evlenmeden önce âşık olduğu Ferit’ten bir çocuğu vardır. Ali’nin ikisini de bağrına basmasıyla gerçek bir aile olurlar. Fakat aradan geçen onca yılın ardından Ferit’in dönmesi tüm dengeleri değiştirir. Ali, Ferit’in gelişi ile karısını bir güven sınavına sokar.

Yön: Sefa Öztürk 

Oyn: Bülent Çolak, Gözde Cığacı, Serkan Keskin 

Tür: Dram

Güzel Oğlum

Nıck parçalanmış bir ailenin çocuğudur. Başarılı bir öğrenci olan Nick’in hayatındaki değişim, kısa sürede ailesinin de dikkatini çeker. Oğlundaki değişimlerin nedenini anlamaya çalışan David, acı bir gerçekle yüzleşmek zorunda kalır. Nick, kristal meth bağımlısıdır. David, oğlunu iyileştirmeye kararlıdır ve her ne olursa olsun onu içine düştüğü bataklıktan kurtaracaktır.

Yön: Felix Van Groeningen

Oyn: Steve Carell, Timothée Chalamet, Jack Dylan Grazer 

Tür: Dram

IMDB: 7.3

Kıyamet

İnsanlık tehlike altındadır. Kaos ve ölümün hüküm sürdüğü dünyada insanların tek amacı hayatta kalmayı başarmaktır. Alex, tam da bu kargaşa içerisinde geçmişinden gelen bir hayaletle karşılaşır. 

Yön: Victor Danell 

Oyn: Christoffer Nordenrot, Jesper Barkselius, Lisa Henni  

Tür: Aksiyon 

IMDB: 6