Haftanın filmleri

Captain Marvel

Süper güçlere sahip olan Carol Danvers, gezegeni keşfettikçe kimi görüntüler hatırlamaya başlar. Geçmişte gezegenimizde yaşadığını ve burada bir hayatı olduğunu hatırlamaya başlayan genç kadının güvenebileceği tek kişi ise SHIELD çalışanı Nick Fury’dir. Geçmişini keşfettikçe kendine dair bilmediği yeni detayları keşfeden süper kahraman, bir yandan da şekil değiştiren düşmanları Skrull ırkıyla onu ölümden kurtararak kendileri gibi güçlü yapan erdemli Kree ırkı arasındaki savaşta önemli bir rol oynamaktadır.

Yön: Anna Boden, Ryan Fleck

Oyn: Brie Larson, Samuel L. Jackson, Jude Law 

Tür: Aksiyon 

IMDB: 5,6

Kapan

Kapan, zengin bir adam ve ailesinin yaşadıklarını konu ediyor. Antalya’nın sayılı zenginlerinden olan Süleyman, çocuklarına oldukça düşkün bir adamdır. Oğlu Tarık’ın kız arkadaşının trajik ölümünün ardından yaşadığı psikolojik travmayla hayatları alt üst olur. Süleyman, ailesinden habersiz bir şekilde, içinde kızının âşık olduğu adamın da yer aldığı, “Doğruluk mu cesaret mi?” temalı, 100 milyon dolar ödüllü ancak ucunda ölümün olduğu bir yarışma düzenler.

Yön: Kudret Sabancı

Oyn: Erkan Petekkaya, Kemal Uçar, Öykü Çelik 

Tür: Dram

Papillon

Papıllon, gerçek bir hikâyeden beyaz perdeye uyarlanıyor. Haksız yere cinayetten hüküm giymiş olan Henri ‘Papillon’ Charriere, küçük suçlara bulaşmış olan bir adamdır. Ancak aldığı bu haksız ceza sebebiyle Fransa’nın kötü ünüyle tanınmış Şeytan Adası’ndaki yüksek güvenlikli hapishaneye sevk edilir. Hapishanede Louis Dega ile tanışır. Zengin fakat savunmasız bir adam olan Dega, koruma karşılığında arkadaşının hapishane kaçışını finanse etmeyi kabul eder.

Yön: Michael Noer 

Oyn: Charlie Hunnam, Rami Malek, Eve Hewson 

Tür: Macera

IMD: 7.1 

Herkes Biliyor

Laura, kız kardeşinin düğünü için oldukça heyecanlıdır. Tüm hazırlıkları yapıp yola koyulan aile, soluğu Laura’nın doğduğu İspanya’nın köyünde alır. Düğün için tüm aile ve eski tanıdıklar yeniden bir araya gelmiştir ve herkes bu mutlu anın tadını çıkarmaya çalışır. Ancak beklenmedik bir olay ailenin hayatının tepetaklak olmasına neden olur.

Yön: Asghar Farhadi

Oyn: Penélope Cruz, Javier Bardem, Ricardo Darín 

Tür: Gerilim

IMDB: 7.0

Hüddam 2

Doğuştan zihinsel ve bedensel engelli bir kız olan Fatma, öz yeğeni tarafından tecavüze uğrar. Fatma, yaşadığı bu korkunç olayın sonucunda hamile kalmıştır. Bu bebek, Fatma için büyük bir umut olur. Anne ve babasını henüz bebekken kaybeden ve bu zamana kadar yapayalnız olan Fatma için bu bebek, yalnızlığının artık sona ermesi demektir.

Yön: Utku Uçar

Oyn: Şeyda İpek Baykal, Can Beslen, Hakan Erkura

Tür: Korku