Haftanın filmleri

Sevginin Gücü

5 yaşında bir kız olan Shahida doğuştan konuşamıyordur. Kızının konuşması için elinden geleni yapan annesi, Shahida’yı tedavi ettirebilmek için onu Pakistan’dan Hindistan’a götürmeye karar verir. Fakat çıktıkları bu yolculuk küçük kızın hayatını tamamen değiştirir.

- Yön: Kabir Khan

- Oyn: Salman Khan, Kareena Kapoor, Harshaali Malhotra 

- Tür: Bollywood

- IMDB: 8.0

Karanlıkta

Sofia görme engelli bir piyanisttir. Günün birinde evinin üst katında gerçekleşen bir arbedeyi işitir ve ertesi gün üst komşusu Veronique’in öldüğünü öğrenir. Bu istemsiz tanıklık onu Londra’nın suçlarla dolu yeraltı dünyasına doğru karanlık bir yola götürür. Veronique’in babası Milos Radic, Londra’da siyasi koruma altında yaşayan ve Bosna Savaşı sırasında soykırım eylemleri yapmakla suçlanan bir Sırp işadamı ve savaş suçlusudur.

- Yön: Anthony Byrne

- Oyn: Natalie Dormer, Emily Ratajkowski, Ed Skrein

- Tür: Gerilim

- IMDB: 5.7

Cin Çıkarması

On bir yaşında otistik bir kız olan Hannah, kız kardeşi Angel’ın ölümünden sonra yıkılır. Yaşadığı kaybın ardından sorunlu ailesi tarafından yeni bir yatılı okula gönderilen Hannah, hayatında yeni bir başlangıç yapacağını düşünür. Fakat kendisiyle konuşan bir kadın sesi duymaya başladığın hayatı değişir. Hannah kafasının içinde olduğunu düşündüğü bu sese bir süre sonra karşı koyamaz hale gelir.

- Yön: Mümtaz Yıldırımlar

- Oyn: Maria Figgins, Adrian Annis, Holly Jacobson

- Tür: Gerilim

- IMDB: 5.0

İnanılmaz Aile 2

Filmde Jack-Jack’in süper güçlerinin gelişmeye başlaması sebebiyle, Bob’un ağırlıklı ilgisi küçük süper kahramandadır. Helen dünyayı kurtarmakla meşgulken, Bob da Jack-Jack’in süper güçlerini kontrol edebilmesi için onu eğitmeye çalışır.

- Yön: Brad Bird

- Ses: Craig T. Nelson, Holly Hunter, Sarah Vowell

- Tür: Animasyon

Benim Adım Ossman

Filmde, hayatını bir gazetede köşe yazarı olmaya adamış Ossman’ın, kuzeni Fiko ve Dursun’nun yanına gelmesiyle hayatının nasıl değiştiği konu ediliyor.

- Yön: Banu Kaptanoğulları, Vedat İnce

- Oyn: Sedat Kapurtu, Metin Yıldız

- Tür: Komedi

BEYAZ DiŞ

Jack London’ın tüm zamanların en iyilerinden olan ve şimdiye kadar 89 farklı dile çevrilmiş kitabı Beyaz Diş’ten uyarlanan bu animasyon film de, kitap gibi vahşi bir hayvanın gözünden hem doğal hayata hem de insanların acımasız dünyalarına eleştirel bir bakış atıyor.

- Yön: Alexandre Espigares

- Oyn: Virginie Efira, Raphaël Personnaz, Dominique Pinon

- Tür: Animasyon

- IMDB: 6.9

MİLYONLUK  KUŞ

Film, büyük bir karışıklık sonucu başına türlü belalar açan Hakkı’nın maceralarını konu ediyor. Hakkı, lüks bir otelde şoför olarak çalışmaktadır. Yurtdışından Hakkı’ya yeni bir görev gelir. 

- Yön: Hayal Aslanzade

- Oyn: Gökçe Özyol, Mehtap Bayrı, Ufuk Özkan

- Tür: Komedi

Siccin 5

Hale, ailesiyle birlikte Nevşehir’deki tarihi bir evde yaşayan 12 yaşındaki genç bir kızdır. Değişik görünümü ve tuhaf davranışları sebebiyle insanlarla pek iletişim kuramayan Hale, yaşadığı eski ve ürkütücü evi de annesi, akli dengesi bozulmakta olan babaannesi ve halası Azra’yla paylaşmaktadır.

- Yön: Alper Mestçi 

- Oyn: Rüya Önal, Merve Ateş, Özgür Hacıer

- Tür: Korku