Haftanın filmleri

RAMPAGE - IMDB: 6,6

İnsanları kendinden uzak tutan bir Primatolog olan Davis Okoye, doğumundan beri bakımıyla ilgilendiği oldukça zeki bir gorille arasında inanılmaz bir bağ kurar. Oldukça nazik olan maymun, uygulanan yanlış bir deney sonucu korkunç bir canavara dönüşür. Konuyla ilgili araştırma yapıldıkça, benzer şekilde dönüştürülmüş birçok yırtıcı hayvan keşfedilir.

- Yön: Brad Peyton 

- Oyn: Dwayne Johnson, Naoime Harris 

- Tür: Aksiyon 

Vahşiler

Savaş ve şiddetin etkisiyle karakteri sertleşmiş olan ABD süvari subayı Blocker’a, bir Cheyenne savaş şefi ve ailesinin Montana’daki kabile topraklarına geri dönüş yolculuğunda eşlik etme görevi verilir. Blocker, hayatı boyunca içinde yaşadığı şiddet dolu hayattan yorgun düşmüş olsa da bu görev onun için oldukça zor olacaktır. Zira eşlik ettiği şef yıllar boyunca en büyük düşmanlarından biri olmuş ve birçok arkadaşının hayatını ellerinden almıştır.

Sessiz Bir Yer - IMDB: 8.2

iki  çocuklu bir aile, izole bir kırsalda sakin bir yaşam sürmektedir. Henüz büyüme çağlarında olan çocuklar da, ebeveynleri de hiçbir şekilde konuşmamakta, işaret diliyle anlaşmaktadır. Ancak bunun sebebi konuşamıyor olmaları değildir. Ailenin gıcırtı çıkaracak her türlü adımdan, ses yapacak her türlü hareketten uzak durmasıdır. 

- Yön: John Krasinski

- Oyn: John Krasinski, Emily Blunt, Millicent Simmonds

- Tür: Gerilim 

Zamanın Sınırında - IMBD: 4.9

Maden işletmesinin sahibi Mikhail Shurov’un düzenli hayatı vardır. Fakat maden ocaklarından birinde ortaya çıkan 2. Dünya Savaşı dönemi Sovyet sığınağı ve içindeki mezar kalıntıları hayatını değiştirir. 

- Yön: Dmitriy Tyurin

- Oyn: Pavel Priluchnyy, Elena Lyadova, Igor Sklyar 

- Tür: Aksiyon 

Oflu Hoca Trakya’da

Doğanspor futbol kulübünün başkanlığını yapan Oflu Hoca, yeni transfer peşindedir. Genç yetenek Hayati’yi gözüne kestiren Oflu Hoca, onu transfer etmek için Lüleburgaz’a gider. Bu sırada Lüleburgaz’da hapis yatan Haspi tahliye olur. 

- Yön: Adem Kılıç, Serkan Karaarslan

- Oyn: Çetin Altay, Gökhan Yıkılkan 

- Tür: Komedi

Muhteşem Kadın - IMDB: 7.3

Marına, kendinden yaşça büyük olan sevgilisinin ölümü üzerine yıkılır. Veda ettiği büyük aşkının ardından kendiyle yüzleşen trans kadın Marina, hem geride ve yalnız kalmışlığın ağırlığı hem de kendisini dışlayan, hırpalayan bir toplumla mücadele etmek zorunda kalır.

- Yön: Sebastián Lelio 

- Oyn: Daniela Vega, Francisco Reyes, Luis Gnecco 

- Tür: Dram 

Taş Devri Firarda - IMDB: 6.3

Dinozorlar ve yünlü mamutların dünyada dolaştığında zamanın başlangıcında, şanslı bir mağara adamı kabilesini güçlü bir düşmana karşı birleştiriyor ve günü kurtarıyor.

- Yön: Nick Park

- Oyn: Eddie Redmayne, Maisie Williams

- Tür: Animasyon

Arada

Kaliforniya’da albüm çıkarmayı hayal eden Ozan, İstanbul’da yaşayan genç bir punk’tır. Ozan’ın babası Altan da müzik kariyeri olan bir sanatçıdır fakat darbe ile kariyeri sona ermiştir. Ozan’ın geleceği hakkında konuşmaya başlayan baba-oğul, şiddetli bir tartışmaya koyulur. Yaşanan tartışmanın ardından evi terk eden Ozan, arkadaşı Deniz’den Kaliforniya’ya giden bir gemi hakkında bilgi alır.

- Yön: Mu Tunç

- Oyn: Burak Deniz, Büşra Develi, Eriş Akman

- Tür: Biyografik

Kardeşim İçin Der’a

Ali, rejime muhalif olduğu için şiddete maruz kalan ve ülkesinden ayrılan bir gençtir. Yıllar sonra annesi ve kardeşinin yanına Suriye’ye geri döner. Kardeşi Ömer’in de tıpkı kendisi gibi Baas rejiminin haksızlıklarına karşı oldukça öfkelidir. 

- Yön: Murat Onbul

- Oyn:  İlker Kızmaz, Cem Uçan, Mehmet Çevik

- Tür: Dram