Haftanın filmleri

Bu hafta vizyonda Oscar’a aday olan ‘Uğur Böceği’ ve ‘Kızıl Serçe’ filmleri seyirciyle buluşacak.

Uğur Böceği - IMDB: 7.7

Christine McPherson, nam-ı diğer “Uğur Böceği” her ne kadar annesi gibi olmamak için elinden geleni yapsa da başaramayan, tıpkı onun gibi olan bir gençtir. Uğur Böceği’nin hemşire olan annesi, eşinin işini kaybetmesinden sonra ailesini geçindirmek için yorulmak bilmeden çalışır. Lise son sınıfta okuyan Uğur Böceği’nin yaklaşan üniversite tercihinin yarattığı stresin yanı sıra, ergenlik sorunları, sosyal hayatında yaşadığı zorluklar ve annesiyle arasındaki zıtlaşmalarla uğraşır.

- Yön: Greta Gerwig

- Oyn: Saoirse Ronan, Laurie Metcalf, Tracy Letts

- Tür: Dram, komedi 

Kızıl Serçe - IMDB:5,4

Hayatta annesinden ve baleden başka tutkusu olmayan Dominika, geçirdiği bir kaza sonucu baleye veda etmek zorunda kalmıştır. Gelecek planları bir anda tuzla buz olan genç kadın, onun gibi üstün yetenekli gençlere bedenlerini ve zihinlerini bir silah olarak kullanmayı öğreten gizli istihbarat örgütü Sparrow School’a katılır. Zorlu ve sadistik bir eğitimden geçen genç kadın, programın şimdiye kadarki en tehlikeli öğrencisi olur.

- Yön: Francis Lawrence

- Oyn: Jennifer Lawrence, Joel Edgerton, Matthias Schoenaerts

- Tür: Gerilim

Savaştan Sonra - IMDB: 7,5

Laura McAllan, yabancı ve korkutucu bulduğu Mississippi’de kocasının sahibi olduğu bir çiftlikte çocuklarını yetiştirmeye çalışmaktadır. Ailenin sıkıntıları devam ederken savaştan dönen iki adam, çiftlikte çalışmaya başlar. Laura’nın kayınbiraderi Jamie McAllan, eşinden farklı olarak çekici ve yakışıklı bir adamdır. Jamie ile beraber savaştan dönen Ronsel bir savaş kahramanı olarak gelmiştir.

- Yön: Dee Rees

- Oyn: Garrett Hedlund, Jason Mitchell, Carey Mulligan

- Tür: Dram 

Ailecek Şaşkınız

Babasının şirketinin başına geçerek CEO’luk görevini üstlenen Ferhat, şımarık bir adamdır. Hâlâ çocuksu yapısıyla dikkat çeken Ferhat’ın sağ kolu ise onun çocukluk arkadaşı, şirketin finans müdürü Gökhan’dır. İkili, çalışanlarına pek de nazik davranmamaktadır. Günün birinde şirket çalışanlarına yemek servisi için gittikleri bir restoranda, restoran sahibiyle dostluk kurarlar.

- Yön: Selçuk Aydemir 

- Oyn: Ahmet Kural, Murat Cemcir, Saadet Işıl Aksoy

- Tür: Komedi

Melez

Aynı zamanda iş arkadaşı da olan sevgilisi John ile Los Angeles’ta yaşayan gazeteci Amy’nin hayatı beklenmedik hamileliğini öğrenene kadar gayet güzel gidiyordur. Amy yakın arkadaşı Rose dışında hamileliğini herkesten gizler. Bebekleri hayatında istemeyen Amy, Rose’un yönlendirmesiyle kürtaj olmaya karar verir. 

- Yön: Biray Dalkıran

- Oyn: Angela Durazo, Nathan Schellerup, Malinda Farrington

- Tür: Korku

Puloi: Asla Yalnız Uçmayacaksın - IMDB: 7.2

Puloı, çok küçük olduğu için henüz uçmayı öğrenememiş yavru bir kuştur. Ailesi güneye göç edince Puloi, kutuplarda tek başına kalır. Burada kendisine yeni arkadaşlar edinen Puloi, bir yandan kutup soğuğu ve düşmanlarına karşı hayatta kalmaya çalışırken bir yandan da sevdiği kuşu, kötü kartal Gölge’ye karşı korur.

- Yön: Arni Asgeirsson

- Oyn: Jamie Oram, Harriet Perring, Iain Stuart Robertson

- Tür: Animasyon