Haftanın filmleri

Türkiye sinema salonlarında bu hafta biri yerli olmak üzere 4 film seyircinin karşısına çıkacak.

Arif v 216

Cem Yılmaz’ın sevilen filmi GORA ile bağlantılı olacak filmi, bugün vizyona giriyor! Arif, Robot 216 ve Erşan Kuneri gibi birbirinden renkli karakterlerin yer aldığı yapım izleyiciye gülme garantisi veriyor.

Robot olan 216, insan olmanın hayalini kurmaktadır. Uzaydan dünyaya çok sevdiği arkadaşı Arif’in yanına gelir ve insan gibi yaşamaya başlar. Sıradan insanlar gibi bir yaşam sürmeye çalışsa da farklılığı kimsenin dikkatinden kaçmaz. Yeni yaşantısını alışmaya çalıştığı sırada aşk da kapısını çalmıştır. Robot olduğunu herkesten saklamaya çalışan 216 bunu başaramaz. 216’dan ilham alan bir iş adamı, onu herkese tanıtıp kopyalarını yapmak ister. Sunduğu cazip tekliflerle 216’yı kandırmayı başaran iş adamı, onun sayesinde geleceği değiştirecektir. Arif bu korkunç planı öğrenir ve hem dünyayı hem de 216’yı kurtarmak için bir mücadeleye girişir.

- Yön: Kıvanç Baruönü

- Oyn: Cem Yılmaz, Ozan Güven, Özkan Uğur

- Tür: Komedi, Bilimkurgu

Ölüm Odası - IMDB: 4.8

İki kız kardeş Leah ve Vee, tanınmış bir gangstere ait depoyu yakan abileri Michael’i kurtarmak için bir banka soymaya zorlanır. Soyguna başlayan kız kardeşlerin topladıkları para abilerini kurtarmaya yetmez. Bunun üzerine bankanın Müdür Yardımcısı Ed Maas, paranın bir kısmını alması karşılığında Leah ve Vee’yi alt katta bulunan kasaya götürür. Ancak umduklarından çok daha farklı bir şeye ulaşacaklardır.

- Yön: Dan Bush

- Oyn: James Franco, Francesca Eastwood, Taryn Manning

- Tür: Korku

Bobi: Dikenlerin Gücü Adına - IMDB: 7.4

Gururlu ve kibirli Bobi, kirpi kabilesindeki en güçlü aynı zamanda da en isyankâr ve sıradışı kirpidir. Tie Tui ile tutuştuğu kavgada yaralanan Bobi hafızasını kaybeder. Unuttuğu şeyleri yeniden hatırlamak için çıktığı yolculukta Bobi’ye şair olan dostu güvercin de eşlik eder. Bobi, bu esrarengiz yolculuk sayesinde arkadaşlığın ne demek olduğunu öğrenir ve tüm hayvanları etkileyecek tehlikeye karşı herkesi bir araya getirir.

- Yön: Jianming Huang

- Oyn: Ian Hecox, Jenn McAllister, Anthony Padilla

- Tür: Animasyon

İngiltere Benim - IMDM: 6.1

Steven Patrick Morrissey, işsizlik, ayaklanmalar ve çalkantılı bir toplumsal değişimin ortasında müzisyen olmanın hayalini kurmaktadır. Zamanını şarkı yazıp, müzik dinleyerek geçiren Morrissey, izlediği konserler, okuduğu kitaplar hakkında dergilere eleştiriler göndermektedir. O ne kadar hayalini gerçekleştirmek istese de hayata uyum sağlamakta, geleceğe dair planlar yapmakta zorlanmaktadır.

- Yön: Mark Gill

- Oyn: Jack Lowden, Jessica Brown Findlay,Jodie Comer

- Tür: Biyografik