Gupse Özay'dan 'Lohusa' filmi açıklaması: Abartı yok

Gupse Özay, ‘Lohusa' filminde annelerin yaşadıklarını anlatmak istediğini belirterek, “Hakkını verecek şekilde yaptık. Abartılı değil, yakın bir oyunculuk yapmaya çalıştım” dedi.

AA

Oyuncu Gupse Özay'ın bir anne ve babanın lohusalık döneminde yaşadıklarını anlattığı filmi vizyona girdi. Geçtiğimiz yıl kızı Jan Asya'yı kucağına alan Özay, yapımda 'Burcu' karakterini canlandırdı.

Lohusalığın tüm annelerin yaşadığı gerçek bir dönem olduğunu söyleyen Özay, "Bütün setimizi, dekorumuzu, oyuncuların performansını, bu gerçekliğin hakkını verecek şekilde yaptık. Ben bile çok abartılı değil, daha gerçeğe yakın bir oyunculuk yapmaya çalıştım" dedi.

Bebeğin doğumundan sonra annelerin yaşadığı sorunlara da değinen Özay, "Burada kulağını çektiğimiz babalar, kocalar var. İşin böyle olmadığını söyleyen, çok daha rahat geçirdiğini abartarak söyleyen annelere biraz rica ediyoruz, 'böyle yapmayın' diye. Yaşı büyük annelerden rica ediyoruz, yeni annelere bu kadar da hava atmayın. Birçok kesime ve annelere dokunuyoruz açıkçası" diye konuştu.

'ÇOCUKKEN DE KOMİKTİM'

'Eltilerin Savaşı', 'Deliha' ve 'Görümce' gibi yazıp oynadığı komedi filmleri yapmasına değinen Özay, "Ben çocukluğumdan beri hep komiğim. Yapı olarak, belki bir kaosu durdurmak üzere komediyi öğrenmişim. Hep komiklik yapmaya çalışan bir tipim. Üretimimi komedi alanında yapmaya devam ediyorum" dedi.