Güliz Ayla: Hayallerime yaklaşıyorum

Yeni albümü ‘Parla’yı kısa bir süre önce sevenlerinin beğenisine sunan Güliz Ayla, 2018’den beklentilerini şu sözlerle açıkladı: “Bu yıl güzel gelecek hepimize, bütün iyiler bir araya toplansın.

Röportaj: Bilgen BÜLBÜL 

Müzik tarzınızı nasıl yorumluyorsunuz?

Müziği kategorize etmeyi pek sevmiyorum aslında. Pop müzik yapıyorum. Ama kendi şarkılarımı yaptığım için benim tarzım işte diyorum (gülüyor). Tanımlayamıyorum, genellikle olayları naif ve olumlu yönleriyle anlatmayı seviyorum. Tabii şarkıların aranjmanları da tarzlarını belirlemek için oldukça önemli oluyor.

‘Olmazsan Olmaz’ şarkınız hâlâ dillerde… Böyle bir kalıcılık bekliyor muydunuz?

Ben işimde çalışkan ve sabırlıyımdır. İlk günden beri çok çalıştım elbet, yaptığım işin hep arkasında durdum ve güvendim. ‘Olmazsan Olmaz’ hayatımda başka bir kapı açtı bana, hayatımı değiştirdi. Sizlerle tanışmamı sağladı, unutamayacağım şeyler yaşattı bana. İyi ki yazmışım! (gülüyor).  

‘Parla’ albümünüz nasıl ortaya çıktı? 

İlk albüm sürecinden bu yana bir birikim ‘Parla’. İlk albümden daha kişisel ve daha yoğun buluyorum. Özellikle 2017 yılı benim için öğreticiydi, yoğundu. Daha güncel hikayeler taşıyor o yüzden ‘Parla’. Yaklaşık 2 sene üstünde çalıştım. Şarkıları yazdıranlara selam olsun (gülüyor).  

Sizce bu sektörde parlamanın yolu nedir? Ses, güzellik vs..

Bu sektörde her şey önemli. Her açıdan donanımlı olmanız gerekiyor. Artık her şey çok hızlı değişiyor ve gelişiyor. Ses, güzellik vs… Tabii bir de en önemlisi hızlı hareket kabiliyeti.

MÜZİKTE SÖZ ÖNEMLİ 

Sizin için beste mi yoksa söz mü daha önemli?

Müzik dinlerken sözlere daha takılırım. Tek başına söz yazmışlığım vardır ama tek başına beste yapmışlığım nadirdir.  O yüzden söz diyeceğim sanırım. 

Sektörde ‘sahte tık’ tartışmaları yaşanıyor. Sizin fikriniz nedir?

Gereksiz bir yarış, gereksiz bir savaş. Gereksiz para harcıyorlar bu ‘tık’lara. Pek çok platform var müziğinizi paylaştığınız, her şeyi kıstas almalıyız başarının ölçülmesi adına. Sahte tık’ları sevmiyoruz tabii ki (gülüyor).  

Genç yeteneklere yeterince destek veriliyor mu?

Veriliyor, nitekim sürekli yeni birileri çıkıyor. En büyük destek sosyal medya ve internet. 

"Kendimi seveceğim artık"

2018’den beklentileriniz neler?

2017’den hiçbir şey beklememiştim, o yüzden 2018’e çok dilek biriktirdim. Bu yıl güzel gelecek hepimize biliyorum! Bütün iyiler bir araya toplansın, dileğim bu!

2018’de artık bunu yapmayacağım dediğiniz yeni bir kararınız var mı?

Var. Başkaları adına çok ince düşündüğümü haliyle hep kendimi incittiğimi biliyorum. 2018’de biraz kendimi seveceğim. 

SILA’YA BENZETiLMEK BİR GURURDUR

Kimi zaman ses tonu ve tarz olarak size destek veren Sıla’ya benzetiliyorsunuz. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

İlk albümden prodüktörüm olduğu için benzetildik. Bu albümde bu algının değiştiğini ve artık o kadar benzetilmediğimizi düşünüyorum. Bunu milyon kere söylemişimdir, bir daha belirteyim, Sıla Türkiye’nin en önemli kadın müzisyenlerinden, ona benzetilmekten gurur duyarım!

SENi DERHAL UNUTACAĞIM 

2017 nasıl geçti, hayal ettiklerinize ne kadar yaklaştınız?

Hayal ettiklerime her geçen gün yaklaşıyorum. Çünkü çalışıyorum. 2017 benim için şahane bir yıl değildi. Oldukça yoğun ve yorucuydu. Ama çok güzel dersler de verdi. Teşekkürler 2017, seni derhal unutacağım (gülüyor).