Gelibolu’da lezzet durağı

İstanbul’a 3 üç saat uzaklıkta, Osmanlının en önemli şehirlerin biri olan Gelibolu’da tarih, kültür, doğa, lezzet iç içe…

Ayrıca önemli bir liman merkezi olan Gelibolu’nda balık restoranları da oldukça meşhur. Gelibolu’nun tarihi, turistik ve kültürel değerlerini hatırlatmak amacıyla kurulan “Piri Reis Derneği”ni destekleyen Miller Nar Restoran’ın sahibi Dilek Mildon; hem tüm aktivitelerde yer alıyor hem de restoranın da geleneksel yemekler sunuyor. Peynir helvası da yörenin öne çıkan lezzetleri arasında… Burak ve Berk Batır kardeşler, kendilerine ait mandıralarında “Zaferler” markası adı altında peynir helvası, süt, yoğurt, peynir ve kaymak üretiyor. 

Hint usulü Tandoori

Uzakdoğu’dan Yakındoğu’ya birbirinden çeşitli lezzetleri sunan Go Meso, Hint mutfağının en sevilen yemeklerinden Tandoori’yi misafirleriyle buluşturuyor. Hintli şefler tarafından orijinaline uygun olarak hazırlanan lezzet, birçok farklı ve gizemli lezzeti bir araya getiren mekânın mönüsü de  oldukça ilgi görüyor. Tandoori kuyusunun içinde pişirilen somon, kuzu ve tavuk etleri, “naan” adlı verilen sütlü lavaş ekmeğiyle servis ediliyor. Go Meso, kişniş, tarçın, köri, zencefil, deggi mirc, yeşil kakule ve masala baharatları ile zenginleştirdiği Tandoori ile lezzet avcılarına İstinye’de unutamayacakları bir deneyim vaat ediyor. 

Mevsimsel kebaplar 

Kaşıbeyaz Lezzet Grubu’nun mevsimlik özel lezzetleri damaklarda farklı bir tat bırakıyor. Güneydoğu mutfağına özgü bir lezzet olan kebap, yüzlerce yıllık tarihinde birçok çeşidiyle karşımıza çıkıyor. Kış aylarının spesiyalleri içinde göz kırpan ayva, sarımsak ve soğan kebapları, Kaşıbeyaz yorumuyla efsaneye dönüşüyor. Kış ayına özgü bu lezzetler mart ayı sonuna kadar Kaşıbeyaz restoranlarında…