Geleneksel iftar ziyafeti

İletişim: barko61@gmail.com baris.kocaoglu@aksam.com.tr

Mövenpick Hotel Istanbul, Türk ve Osmanlı yemek kültürünü yansıtan lezzetlerle bezenmiş, canlı fasıl müziğinin eşlik ettiği iftar büfesi sunuyor. Mönüde Ramazan şerbeti, iftariyelikler, Ramazan pideleri, zeytinyağlılar, yöresel çorbalar, ızgara ve kebap çeşitleri, mantı, döner ve geleneksel Ramazan sofralarının keyfini yaşatacak örneklerin yanı sıra tatlılar bulunuyor. 

Kalkan balığının adresi 

CVK Park Bosphorus Hotel İstanbul’un en üst katında yer alan Izaka Restaurants, misafirlerine mevsimine uygun mönüler sunmaya devam ediyor. Özellikle kalkan balığı mönüsü, lezzetiyle her damağa hitap ediyor. Mönü tarama ve atom gibi soğuk mezelerle başlıyor ve ara sıcak olarak balık köftesi servis ediliyor. Ardından tava, ızgara veya tandır olarak kalkan balığı servis ediliyor. 

Kuşkonmaz sezonu 

Sezonun en favori sebzesi kuşkonmaz, 15–25 Mayıs tarihleri arasında Zorlu’da hizmet veren Cantinery’de… Kuşkonmaz, bir hafta boyunca mekânın mönüsünde bazen bir salatada, bazen bir pizzada, bazen ise bir raviolide karşınıza çıkacak. Mönüde kuşkonmazlı ayran aşı çorbası, ızgara kuşkonmaz, kuşkonmaz salatası, kabak çiçekli kuşkonmaz pizza ve kuşkonmazlı ravioli bulunuyor.

Pidenin ‘fit’ hali 

İlkbaharın yaklaşmasıyla hem sağlık hem de daha güzel bir görünüme kavuşmak isteyenler, yeme-içmeye dikkat etmeye başladı. Her daim fit olmak için yeme içmesine dikkat edenler, Nelipide Gurme’yi tercih ediyor. Tam tahıllı hamurun üzerinde peynir ve ıspanağın yer aldığı ‘Tam Tahıllı Fit Pide’, azaltılmış kalori değeri ve doyuruculuğuyla Nelipide’nin leziz mönüsünde yerini alıyor.

Ramazan’a özel mönü

Pelit, Ramazan ayında konuklarını birbirinden zengin iftar mönüleriyle karşılıyor. Mönüde tulum peyniri, pastırma, hurma, beyaz peynir, bal, kaymak gibi iftariyelikler size eşlik ediyor. Günün çorbası, peynirli su böreği ve içli köfte, cevizli ve nar ekşili gavurdağ salatası, sebzeli pirinç pilavı ve patlıcan beğendi ile servis edilen taze baharatlarla fırınlanmış kuzu tandır 

yer alıyor.