Geçmişten günümüze iftar sofraları

İletişim: barko61@gmail.com baris.kocaoglu@aksam.com.tr

Taksim’de yer alan Elite World Hotels, Ramazan ayı süresince Türk ve Osmanlı mutfağının en seçkin lezzetlerini, tasavvuf müziği eşliğinde açık büfe ve set mönü olarak misafirlerinin beğenisine sunuyor. Nefis iftariyelikler, salata çeşitleri hem gözünüze hem de midenize hitap ederken nohutlu pilav ve patlıcan beğendiyle servis edilen ıspanakla doldurulmuş piliç sarma ve hünkârbeğendi ise damaklarda unutulmaz bir tat bırakacak. Mekânın Ramazan şöleni kapsamında meyve tatlı büfesi, limitsiz çay ve dondurmada yer alıyor.

Ramazan’a özel mönü 

Lacivert, Ramazan ayına özel iftar mönüsü hazırladı. Manzarasıyla ve kalitesiyle İstanbul’un en seçkin restoranlarından biri olan Lacivert’in, hazırladığı geleneksel tatların en iyi örneklerinin yer aldığı mönüsü, iftar sofralarına lezzet katıyor. Yemeğin başlangıcında Konya küflü peynir, isli Çerkez peyniri, Kars gravyer, dana kaburga füme et, Kayseri kuşgözü pastırması, manda kaymağı, Sivas Eğriçayır süzme balı ve Medine hurma gibi lezzetlerin bulunduğu “İftariye tabağı” sunuluyor.

Hem yemek hem saç!

Kuruçeşmede kapılarını büyük bir değişimle tekrar açan ünlülerin kuaforü olarak bilinen Erhan Delen, alışılmışın dışında bir saç tasarım salonu yaptı. Delen, yurtdışındaki yemek-saç konseptini ilk defa Türkiye’ye taşıdı. İç mimar Berrin Güngenci, Yıldız ve Zerrin Güngenci Mertcan, Erhan Delen ve Can Delen’in saç tasarım salonunu, bir aylık bir revizyondan geçirerek maskulen çizgilerle, neon yazılarla sıra dışı bir mekân şekline dönüştürdü. 

Orucunuzu hurmayla açın

Geleneksel lezzetlerin yaratıcısı Özsüt, Ramazan ayı boyunca misafirlerini çok özel bir mönüyle ağırlıyor. Anadolu’nun yerel lezzetlerinin Özsüt yorumuyla sunulduğu zengin mönü, yıl boyunca özlemle beklenen iftar sofralarını şenlendiriyor. Hurmayla başlayan lezzet şöleninde, Ramazan’ın baş tacı güllaç sofralardan eksik olmuyor.