Erkan Petekkaya her şeyi o rolüne borçlu! Performansının üzerine çıkabilecek yok

Erkan Petekkaya ismi anılınca akla birden fazla karakter gelen sayısı az oyunculardan. Pek çok karakterle özdeşleşen Erkan Petekkaya, bugünkü başarısını da şüphesiz bu rollerindeki performanslarına borçlu.

Hüsna Köşger

Erkan Petekkaya; Aynalı Tahir'in Kadir'i, Aşkına Eşkıya'nın Sadocan'ı, Serseri'nin Bülent'i, Beyaz Gelincik'in Ömer'i, Öyle Bir Geçer Zaman Ki'nin Ali Kaptan'ı, Paramparça'nın Cihan'ı, Kırmızı Oda'nın Sadi'si, O Kız'ın Kadir'i...

Bir projesi diğer projesinden farklı olan ve her defasında, kendisiyle özdeşleşen diğer rolünü unutturmayı başaran Erkan Petekkaya; iyi bir baba, kötü niyetli bir adam, jön ya da çocuk aklına sahip masum bir baba... Ya da ailesini terk edip adım adım kendi sonunu getiren bir adam... Her rolde başarılı bir performans çizen Erkan Petekkaya, uzun bir süredir ekranda herhangi bir projede yer almıyor. Uzun yıllar Devlet Tiyatroları'nda sahne alan sanatçının, seyircinin hayran kaldığı ve bugünkü kariyerinin temellerini oluşturan performanslarından en dikkat çekenleri derledik.

ERKAN PETEKKAYA'NIN EN UNUTULMAZ PERFORMANSLARI

PARAMPARÇA - CİHAN GÜRPINAR

Zengin bir iş insanı olan Cihan Gürpınar'ı oynadığı bu dizide; kız kardeşi için gözyaşı döktüğü sahnedeki performansı, projeye damga vuran en dikkat çeken sahnelerindendi.

ÖYLE BİR GEÇER ZAMAN Kİ - ALİ KAPTAN

Türk televizyon tarihine imza atan dönem işlerinden biri olan Öyle Bir Geçer Zaman Ki'de; eşine ihanet eden, çocuklarına sevgisiz ve şefkatsiz bir baba olan Ali Kaptan'ın, yaptığı yanlış yüzünden zamanla mahvolan hayatı anlatılıyordu. Diziye en çok damga vuransa; Petekkaya ile İynemli'nin yangın sahnesiydi.

O KIZ - KADİR

45 yaşında olup 5 yaşındaki bir çocuğun duygu ve akıl zekasına sahip olan Kadir ismindeki bir babayı oynayan Erkan Petekkaya, bu dizideki performansıyla da çok konuşulmuştu.