Erkan Çelik: Oyuncunun amacı şöhret olmamalı!

Bugünlerde ‘Kâfir’ ve ‘Zohak’ adlı filmlerde yer alan genç yetenek Erkan Çelik ile sektöre dair bir sohbet gerçekleştirdik. Başarılı bir oyunculuğun güzellikten ibaret olmadığını dile getiren Çelik, bir aktörün asıl amacının şöhret değil sanat olması gerektiğini dile getirdi.

-‘Kâfir’ ve ‘Zohak’ adlı filmlerde kamera karşısına geçiyorsunuz. İki projede yer almak yorucu olmuyor mu?

‘Kâfir’ sinema filminin seti İstanbul’da ‘Zohak’ ise İzmit’te… Biraz hareketli bir dönem yaşıyorum şuanda. İki filmde de başrol oyuncusuyum bu sebeple biraz daha fazla yoruluyorum. Ama bir Çin atasözü der ki ‘Eğer sevdiğin işi yapıyorsan ömür boyu çalışmamış gibi olursun’… Gerçekten öyle. Çoğu zaman gündüz ve gece, 2 sette birden çalışmak durumunda kalıyorum. Ama çok profesyonel ekiplerle yürüyoruz, projelerdeki pozitif enerji benim bütün yorgunluğumu alıyor.  

DERECE ALDIĞIM İÇİN MUTLUYUM 

- ‘Sinema Güzeli Yarışması’nda ikinci oldunuz. Bu yarışma mesleki kariyerinizde önünüzü açtı diyebilir miyiz?

‘Sinema Güzeli’ yarışması aslında 70’li yılların efsane dergileri ‘Ses ve Hayat’ tarafından düzenlenen ayrıca Yeşilçam’a pek çok oyuncu kazandıran bir yarışma. Bu yarışmanın tekrar hayata geçtiğini öğrenince mutlaka katılmalıyım dedim ve derece aldım. Yarışma sonrası aldığım ilk proje bir komedi filmi ‘Seni Gidi Seni’ oldu. 10 Kasım’da vizyona girecek. Daha sonra projeler gelmeye devam etti. Bazı yarışmalar size kapıyı aralar ama kapıyı sonuna kadar açıp içeri girmek sizin elinizdedir. Bunun içinde çalışmak gerekiyor.

-Başarılı oyunculuk performansınızla ‘geleceğin jön adayları’ arasında gösteriliyorsunuz. Bu durum size neler hissettiriyor?

Özverili çalışmamın ve uykusuz geçen gecelerimin bir mükâfatı olarak görüyorum. Beni daha da iyisini yapmam için motive ediyor. 

YETENEKLERİMİ GELİŞTİRİYORUM 

-Peki, jön olabilmek için neler yapıyorsunuz?

Dört yıldır oyunculuk eğitimi alıyorum. Craft Oyunculuk Okulu sektörün en iyileri arasında, birçok oyuncu arkadaşımın tavsiyesiyle burada eğitim almaya başladım. Halen Osman Yağmurdereli Sanat Akademisi’nde kamera önü oyunculuk eğitimime devam ediyorum. Sadece oyunculuk eğitimi almak tabii ki yetmez. O sebeple yeteneklerimi geliştirmeye her geçen gün devam ediyorum. 

-Sizi bir dizi projesinde görebilir miyiz?

Şuan iki dizi projesi teklifi aldım. Eylül ortasına kadar sinema filmi çekimlerim devam edecek. Değerlendirme aşamasındayım. Doğru kararı vermek istiyorum çünkü benim ilk dizi projem olacak. Ama uzun zaman almayacak gibi görünüyor. 

-Oyuncu olmak için sizce güzel ya da yakışıklı olmak şart mı?

Ne kadar güzel ya da yakışıklı olursanız olun oyunculuk, yıllarca süren disiplinli çalışmalar sonucunda meyvesini veren bir sanat dalıdır. Asıl amaç şöhret değil; sanat olmalıdır. Yine de bizleri izleyen kitle her zaman beyazperdede ya da televizyonda güzel bir kız ve yakışıklı bir erkek görmek istiyor tabii ki…