Engin Altan Düzyatan çok etkilendi... ''Cannes'ın en cesuru Cate oldu''

Engin Altan Düzyatan, Gazze'de İsrail'in gerçekleştirdiği saldırılara sanatçıların da tepki göstermesi gerektiğini söyleyerek ''Sanatta protesto olmalıdır. Cate Blanchett Cannes'da mükemmel bir şey yaptı.'' dedi.

Oyuncu Engin Altan Düzyatan, Melisa Şenolsun ve Sarp Bozkurt'un başrolünde yer aldığı 'Dünya Varmış' filminin çekimleri Bodrum'da başladı. 44 yaşındaki Engin Altan Düzyatan, Gazze'de İsrail'in gerçekleştirdiği saldırılara tepki gösterdi. Oyuncu, Cannes Film Festivali'ndeki bazı ünlü isimlerin, İsrail'i protesto etmelerine değinerek sanatın toplumsal olaylar üzerindeki etkisi hakkında konuştu.

DÜNYA SESSİZ KALIYOR

Düzyatan, Avustralyalı oyuncu Cate Blanchett'in Cannes Film Festivali'nin kırmızı halısında giydiği elbiseyle Filistin'e destek vermesinin kendisini çok etkilediğini söyledi. Oyuncu, "Sanatta protesto olmalıdır. Bir şekilde ve aslında her zaman yanlışın karşısında olmalıdır. Filistin'de, Gazze'de olanlar çok açık. Bütün dünyanın gözü önünde oluyor ve maalesef dünya buna sessiz kalıyor. Buna dikkati çekmek, orada olanı unutmamak ya da unutturmamak sanatçıların da görevi olmalı, sanatçılar yapabildiği kadar buna değinmeli. Çok etkilendim mesela gerçekten (Cate Blanchett'ın) böyle bir şey yapmasından. Mükemmel bir şey yaptı. Yani çok çok güzel bir örnekti. Çok da cesur bir hareket... Gerçekten helal olsun dememek mümkün değil" dedi.

Engin Altan Düzyatan, sosyal medya hesaplarından da Filistin'e destek veriyor.