Eğitim hasretiyle okul yaptırdım... Yeşilçam'ın Sultanı Yozgat'ta öğrencilerle buluştu

Yeşilçam'ın yıldız ismi Türkan Şoray, ortaokul mezunu olduğunu söyledi. Şoray, öğretmenlik hayali kurarken sete çıktığını belirterek, “Hep okumanın eksikliğini hissettim. Bundan dolayı okul yaptırdım” dedi.

Akşam Gazetesi

'Yeşilçam'ın Sultanı' unvanını taşıyan Türkan Şoray, 3. Bozok Film Festivali'nin kapanışına katılarak Yozgatlı öğrenciler ve halkla buluştu. Fatih Kız Lisesi orta okulu mezunu olan Şoray, 1973'te Rumelihisarüstü'nde bir okul yaptırdı. Okumanın içinde bir ukde olduğunu söyleyen Şoray, "Ben okula giderken, kendimi film setlerinde buldum. Öğretmen olacaktım, çok istiyordum ama olmadı. Mesleğim beni hayata hazırladı ama içimde her zaman okumamanın eksikliğini hissettim. Belki de bu eksiklikten dolayı bir okul yaptırdım. O çocukları gördükçe mutlu oluyorum. Keşke imkanı olan herkes bir okul yaptırsa ve çocuklarımız okusa. En büyük arzum bu" dedi. Hayranlarından gelen "Türkan Şoray için aşk ne demek?" sorusuna Şoray, "Aşk güzel bir duygu ama karşı cinse duyulan aşktan başka çok kutsal aşklar da var. Evlat aşkı, doğa aşkı, vatan aşkı, sanata olan aşk gibi. Bir şeye aşk duymak ve âşık olmak çok güzel şey" şeklinde cevapladı. İsrail'in Gazze'ye olan saldırılarına yönelik sorulan soruyu da yanıtlayan Şoray, "Dünyada savaşlar bitsin istiyorum" dedi.

ŞORAY'A FAHRİ DOKTORA

Türkan Şoray'a, KKTC'deki Girne Amerikan Üniversitesi tarafından fahri doktora unvanı verilecek. Şoray, 16 Ekim'de 2024 - 2025 akademik yılı açılış törenine katılacak ve Kadir İnanır'la başrolünü paylaştığı 'Selvi Boylu Al Yazmalım'ın gösterimi yapılacak.