Dünya mutfağı lezzetleri

Uğur Karabayır’ın sahibi olduğu Ukalife’ın yeni markası Louie Istanbul, Akasya’da açıldı.

Şehrin karmaşasından uzak ortamıyla misafirlerine keyifli bir deneyim sunan mekân mönüsüyle dikkat çekiyor. Akdeniz etkilerinin ön planda olduğu işletmede dünya mutfağının özel örnekleri de sunuluyor. Mönüde ‘Sarımsaklı ekşi mayonezle sunulan peynirli arancini’, ‘Acılı mayonezle sunulan ördekli arancini’, ‘BBQ buffalo wings’, ‘Kaburga tandır dolgulu taze fırın patates’, ‘Meşe odununda pişmiş Ödemiş patatesi’, ‘36 saat pişmiş teriyaki soslu dana kaburga’, ‘Mac and Cheese’ gibi tatların yanı sıra salatalar ve taco çeşitleri yer alıyor.

Bedenini besle!

Beyaz Fırın, Kanyon Alışveriş Merkezi’nde açıldı. İşletme klasikleşen ürünlerinin yanı sıra brasserie mönüsüyle tarifi Beyaz Fırın şeflerine ait yepyeni lezzetler sunuyor. “#bedeninibesle #ruhunubesle” sloganıyla oluşturulan brasserie mönüsünde, yerel ürünleri tercihederek üreticiye destek olan ve mevsiminde sebze, meyve kullanan mekân, mümkün olduğunca doğal koşullarda üretilen et ve tavuk ürünlerini sunuyor. Ayrıca lezzetli pasta çeşitleri, makaronlar ve Chez Nathalie Spesiyal çikolatalar da yeni lezzet durağında… 

80’ler ruhu 

Türk ve dünya mutfağının neo-klasik lezzetlerin mekânı Litera Restaurant, bu yıl 15. yılını kutluyor. Haftanın her günü açık olan restoran güne kahvaltıyla başlıyor. Çarşamba, cuma ve cumartesi akşamları 80 ve 90’ların pop müzikleriyle canlı performansın sergilendiği mekanda yemek sonrası DJ’in özel ritimleriyle geç saatlere kadar eğlence sürüyor. 

Coğrafi kahvaltı 

Aila, Türkiye’nin dört bir yanından coğrafi işaretli ürünleri ve beklenmedik lezzetleriyle, misafirlerini 25 Mart’ta gerçek lezzetlerle Türk kahvaltısında ağırlıyor. Aila usulü kahvaltı her ayın 2. ve 4. pazar günü olmak üzere devam ediyor. Kahvaltı konseptinde, Antakya’nın Sürk Peyniri’nden Domat Zeytini’ne, Varto Keçi Peyniri’nden Van Otlu Peyniri’ne kadar onlarca coğrafi işaret sahibi özgün lezzet yer alıyor.