Dubai’de yeni yıla girmek

ÇAĞLA GÜRSOY

cglgursoy@hotmail.com

twitter: CaglaGursoyy 
Instagram: CaglaGursoyy

Bir turizmci ve seyahat sever olarak çok ülke gördüm ama favorim Dubai oldu. Belki en modern müslüman ülkelerden oluşundan belki sıcak ikliminden, belki ülkenin düzenli yaşam biçiminden belki de bir çölü insanoğlunun nasıl bir yapı harikasına çevirmiş olmasından bu hayranlığım.

Geçen yılbaşı yaşanan tatsız terör olayı esnasında eğlence sektöründe çalışan biri olarak bende bir etkinlikte çalışıyordum ve o günün korku ve endişesini üzerimden kolay kolay atamadım. Bu sene çalışmamaya karar verdim ve İstanbul’a gelen soğuk kış günlerine kısa bir mola vermek için yılbaşı rotamız Dubai oldu. İstanbul’dan sıcağa kaçılabilecek en kısa mesafe ne de olsa. Öyle Maldivler’e, Tayland’a uçar gibi saatlerce seyahat etmenize gerek yok 4 saatte Dubai’desiniz.

IŞIK IŞIK IŞIK

Dubai’de yeni yıl denilince ilk akla gelen ışıklar. Burada yılbaşının simgesi kar ve soğuk yok, çam ağaçları yok, dini inanışlarına karşı olduğu için yeni yıl müzikleri de yok o zaman yeni yıl coşkusunu insanlara nasıl yansıyacak. Tabii ki ülkeyi boydan boya aydınlatarak. Dünyanın en uzun binası Burj Khalifa özellikle görülmeye değerdi. Burj Khalifa’daki ışık şovlarının yanında şu dillere destan Eyfel Kulesi sönük kalır o derece. Onun dışında zaten Dubai yüksek binalarla kaplı bir yer olduğu için tüm binalar ışık ışık görsel bir şölen.

ALIŞVERİŞ FESTİVALİ

Bu tarihlerde aynı zamanda Dubai Alışveriş Şenliği düzenleniyor yani tüm markalarda neredeyse %50 indirim uygulanıyor. Bu nedenle alışveriş merkezlerinde iğne atsan yere düşmez öyle bir izdiham. Hava sıcak aslında ama çokta güneşlenecek gibi değil, yine serin denilebilir. Güneşte erken batıyor zaten… Bu nedenle plajlardansa tüm turistler alışveriş merkezlerindeydi. Eller kollar torba dolu. AVM’lerde yeni yıla hazırlanmış. Süslemeler pek bir şaaşalı pek bir göz dolduruyor. Dubai’de genelde pek trafik sorunu yaşanmaz caddeler o kadar geniş ki ülkenin bir ucundan bir ucuna 45 dakikada ulaşabilirsiniz ama alışveriş festivali ve yeni yıl tatili bir arada olunca AVM önlerinde uzun kuyruklar oluşmuştu. Biz araba kiralamıştık. AVM otoparkları o kadar büyük ki baş döndürüyor ve arabanızı park ettiğiniz yeri unutmamanız için park ettiğiniz bölgeden bir bilgi fişi alıyorsunuz. Çok iyi bir fikir gerçekten... Yok! park yeri bulmakla uğraşamam diyorsanız vale ücreti 100 TL bir de VIP vale var o da aracınızı yakın bir yerde tutuyorlar. Gidip gelmesini beklemiyorsunuz. Bunun ücreti de 250 TL! 

YILBAŞI GECESi

Aslında yılbaşı gecesi için en güzel tercih Dubai’de sokaklarda olmak ya da uzun binaların tepesindeki mekanlarda oturmak… Çünkü dünyadaki en görkemli havai fişek gösterilerinden biri gerçekleşiyor meydanlarda. Aynı zamanda Burj Khalifa üzerinde gerçekleştirilen lazer şovu bir Dünya Guiness rekoru kırarak en çok izleyiciyi bir arada toplayan şov oldu. Yüz binin üzerinde izleyici Burj Khalifa’nın etrafındaydı. Biz kalabalık bir gruptuk ve en keyif aldığımız mekânlardan biri olan ünlü Fransız zincir restoran-gece kulüplerinden Bagatelle Dubai’de yılbaşına girdik. Hatırlarsınız Bagatelle’in St.Tropez şubesinde de Acun Ilıcalı-Şeyma Subaşı düğünü gerçekleşmişti. Aynı mekânda bizim cemiyet hayatından birçok isimle karşılaştım. Canlı müzik eşliğinde misafirlere maskeler dağıtıldı ve Türkiye’den 1 saat önce 2018’e büyük bir coşkuyla girdik. Dünyanın neresinde olursanız olun umarım aynı keyif ve coşkuyla sizde yeni senenin ilk dakikalarını kutlamışsınızdır. Herkese aileleri ve sevdikleriyle mutluluk, huzur, sağlık, aşk ve başarıyla geçecek umut dolu bir sene olsun inşallah.