Disney Plus'ın Atatürk dizisini akışından çıkarmasına tepkiler büyüyor! Cem Özer: Annem Ermeniydi ama Atatürk'e duacıydı

Disney+'ın Ermeni lobisine boyun eğip Atatürk dizisini akışından çıkarmasına tepkiler büyüyor. Annesinin Ermeni asıllı olduğunu söyleyen oyuncu Cem Özer, “Annem her gün Atatürk'e dua ederdi” dedi.

Başrolünde Aras Bulut İynemli'nin yer aldığı Disney Plus'ın 'Atatürk' dizisinin Ermeni lobisi yüzünden dijital akıştan kaldırmasına Cem Özer ateş püskürdü. "Atatürk'ü geniş kitlelere duyurmak için FOX'tan yayınlayacağız" açıklamasına sığınan Disney Plus'ı eleştiren Özer, "Bir de açık kanalda yayınlanacakmış gibi şıklık yapıyor sanki... Atatürk'ü bize anlatmanıza gerek yok, biliyoruz zaten. Atatürk'ü dünya izlemeli. Bundan rahatsız olanlar varsa biz de rahatsızız. Atatürk'ün kimseyle sorunu yoktu" dedi.

'BİZE İHTİYAÇLARI VAR'

Özer, 2018 yılında vefat eden Ermeni asıllı olan annesi Arşalus İçtilop'un ölmeden önce Atatürk'e her gün dua ettiğini belirtti. Özer, "Benim anne tarafım Ermeni... Annem her gün Atatürk'e dua eder, şehit haberlerine ağlardı. Bunlar Türkiye'den rahatsız oluyorlar. Bizim Disney'e ihtiyacımız yok, onların bize var" dedi.

'ÖZÜR DİLENMEDEN TEKLİF KABUL ETMEM'

Oyuncu Celil Nalçakan tepkisini sosyal medya hesabından dile getirdi. Platformun dizi ve filmlerinde yer almayacağını belirten Nalçakan, "Büyük Türk milletinden özür dilemedikleri sürece, hiçbir şartta Disney Plus'dan gelen teklifi kabul etmeyeceğim! Gerekirse, ömrümü adadığım mesleğimden vazgeçerim ama Ata'mdan vazgeçmem" diye konuştu.