Disiplin benim altın kuralım!

Rol aldığı sinema filmlerinin yanı sıra en son ‘Diriliş Ertuğrul’da kamera karşısında geçen Beyzanur Mete ile oyunculuk kariyerini konuştuk.

Oyunculuk kariyerinizden kısaca bahsedebilir misiniz?

Oyunculuk eğitimime Süleyman Demirel K.M İzmit Şehir Tiyatroları’nda başladım. Oradaki aldığım eğitimden sonra Şehir Tiyatroları’nın oyunlarında yer aldım. Geçen yıl Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümü’nden mezun oldum. “Bal Kaymak” filmi için Makedonya’ya; “Bende Kal” filmi için Adana’ya gittim. İstanbul’a döndüğümde, ‘Alçiçek’ karakteriyle ‘Diriliş Ertuğrul’a dahil oldum. ‘Üç Harfliler Beddua’,  ‘Sonsuz’ ‘İçimdeki Ses’ filmlerinde rol aldım.

Rol aldığınız projeler oyunculuğunuza nasıl katkılar sağladı? 

Kısa bir sürede birbirinden farklı karakterlerle seyircinin beni görmesinin şansım olduğunu düşünüyorum. Yani üzerime yapışıp kalan bir rol yok. Şu an farklı rolleri oynuyor olmamın benim kendi tarzımı bulmamda büyük artıları oluyor.  

Yolda size nasıl tepkiler geliyor?  

Güzel yorumlar, alıyorum. Yavaş yavaş yolda tanınmaya başlıyorsun. İnsanlar seni takip ediyor, belki örnek alıyor. Bunlar insanda güzel duygular yaratıyor. 

İlham aldığım aktrisler var

Sihirli bir değneğiniz olsa neleri değiştirmek istersiniz?

Yeryüzünde yaşayan tüm hayvanları koruma altına alırdım. Savaşları ortadan kaldırırdım. Dünyada barış ve kardeşlik olmasını sağlardım. Çocuk ve kadınlara haksızlık edilmesine engel olurdum.

En beğendiğiniz, size ilham veren örnek aldığınız oyuncular kimler? 

Türkiye’de beğendiğim iyi oyuncular var.  İlham aldığım oyuncular için Jennifer Lawrence ve Gal Gadot diyebilirim.

Oyunculukta eğitim önemli

Projeleri kabul ederken en önemli kriteriniz nedir?

Oyunculuk basit bir iş olmadığından sadece yetenekle ilerlemek bile cepten yemek olur, oysa bizim cebimizi doldurmamız gerekir. Bunu da eğitimle yapabiliriz. Bir projede senaryo, yapım, kurgu, canlandıracağım karakter her şeyiyle çok önemli. İşimde de disiplinliyimdir. Ve disiplin benim altın kuralım. 

Hayaliniz nedir? Bunu gerçekleştirmek için neler yaparsınız?

Hayalim; başarılı bir oyuncu olabilmek! Bunu gerçekleştirmek için işimi hayatımın bir parçası haline getirdim. Hayatın içinde her şey, herkes olabilirsin. Psikolog gibi gözlem yapabilir, bir turizmci gibi seyahat edebilir yeni insanlar tanıyıp, iletişim kurabilirsin.