Depremzedeleri hedef alan konuşması infial yaratmıştı! Eda Ece'ye vatandaştan tokat gibi cevap: IBAN at geri ödeyelim

Bir ödül töreninde depremzedeleri hedef alan konuşması infial yaratan oyuncu Eda Ece'ye vatandaş tokat gibi cevap verdi: ''Ne kadar yardım yaptıysan söyle, geri ödeyelim.''

'Yasak Elma' dizisinde rol alan Eda Ece'nin, katıldığı bir ödül töreninde depremzede vatandaşları hedef alarak, oy tercihleriyle ilgili açıklama yapması tepkilere yol açtı. Ece konuşmasında "Deprem bölgesine yaptığımız her şeyi onlar başkaları yapıyor sandı. Sandıktan onu anladık ama neyse" gibi skandal sözler kullandı.

Ece'nin sözlerine salonda bulunanların kahkaha atması da dikkat çekti. Ece, gelen tepkiler üzerine sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Geri adım atmayan oyuncu Ece, 'Mizahla bazı şeyleri kotarıyorum, benim stilim bu. Kimseye hakaret etmedim" sözleriyle tepkilerin daha çok artmasına neden oldu. Bunun üzerine internet kullanıcıları Ece'ye ''Ne kadar yardım yaptıysansöyle, IBAN at ödeyelim'' şeklinde seslendi.

BU ZİHNİYET ÇOK ACIMASIZ

Şarkıcı Sinan Akçıl, Eda Ece'ye "Saçma sapan bir yorum daha... Yazık... Bu zihniyet çok kirli ve acımasız geliyor bana... Vazgeçin insanları aşağılamaktan yoksa en aşağıda kalırsınız, kafam çok bozuluyor'' diye seslendi. Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı da Ece'nin sözlerine tepki gösterdi:

Topladığı yardımı çıkar için yapmış. IBAN atsın da geri toplayıp ödeyelim. Aklı kalmış paralarda yazık.

Ne kadar yardım yaptıysanız söyleyin aramızda toplayıp verelim.

Yaptığınız yardım batsın, yardım karşılık beklenmeden yapılan bir şey değil miydi? Ben mi bilmiyorum yoksa!

Sen orada devlet düşmanlığı yapacağım diye şekilden şekle girerken devlet orada hâlâ yara sarıyor.

Burada çıkmış kahkaha atıyorlar. Bunları alıp bir yere kapatıp 9 nokta şiddetli depremi vereceksin, biz de izleyeceğiz bakalım gülünüyor mu?

ZEHİRLİ BİR AKLIN TEZAHÜRÜ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ da tepki gösteren isimler arasındaydı. Dağ sosyal medyadan, ''Deprem bölgesine biz yardım ettik ama sandıktan çıkan sonuca göre anlıyoruz ki onlar başkaları yardım etti sanmışlar" minvalinde yapılan seviyesiz ve nefret arka planlı açıklama, zehirli bir aklın tezahürüdür'' mesajını yazdı.

BARIŞ KOCAOĞLU YORUMLUYOR: HERKESE MİKROFON VERİLMEMELİ

Depremzedelerin üzerinden artık bir elinizi çekin. Böyle bir konu üzerinden mizah yapılamaz. Orada insanlar evlerini kaybetmiş, aileleri saniyeler içinde yok olmuş... Milyonlar ağladı, yüreklere yangın düştü. Nasıl buradan bir siyaset yapılabilir ki... Evet herkes bir şey yaptı, hepimiz yaptık ama kalkıp da insanları bu şekilde itham etmek böyle saldırmak böyle yaftalamak insanlık değil. Seçim bitip gitmiş, hâlâ neyin hazımsızlığını yaşıyorsun Eda Ece? Yazıklar olsun, hangi partiyi tutarsanız tutun ama insanların acısını siyasete bulaştırmayın. Sana orada gülen, alkışlayanlara da lanet olsun. Ödül alıyorsun teşekkür et ayrıl, neyin derdindesiniz. Melek Mosso ve Eda Ece'den anladık ki artık herkese mikrofon verilmemeli...