Deniz Gençay: Kimseyi basamak olarak kullanmadım

Deniz Gençay, uzun süren sessizliğine yeni bir single ile bozmaya hazırlıyor. En son 2011 yılında ‘Tam Kıvamında’ isimli albüm çıkaran Gençay, arabesk şarkılardan oluşan yeni çalışmasını önümüzdeki günlerde piyasaya sürecek. Deniz Gençay ile hem yeni single’ını hem de müzik dünyasını konuştuk.

5 yıl aradan sonra yeni bir albüm çalışması gelecek mi?   

2 şarkılık bir single geliyor. Hatta şarkılardan biri olan müziği Müslüm Gürses’e ait ‘Aşk Bir Ateş’ parçasına klip çektik. İkinci şarkımız da yine çok duygu yüklü güzel bir eser. Söz ve müziği Özgür Alter’e ait olan ‘Kibir’. İnşallah sonbaharda da ona klip çekeceğim. İki şarkım da çok içime sindi. 

Müzik serüveniniz nasıl başladı?

Ben müziği profesyonel meslek olarak seçmek istediğim için Alman Dili Edebiyatı bölümünü kazanmış olmama rağmen sınav sonuç kağıtlarını yırtıp “kazanamadım” dedim aileme. Sonra da Ankara’da çok önemli gazinolardan birisinin kapısını çalıp patronla görüşmek istediğimi söyledim. Şans o ki Deniz isminde birisi randevu almış. Beni o zannederek patronla görüşmeme izin verdiler. Böylece sanat yolundaki ilk adımı atmış oldum.

RUHUM ARABESK!

Tarzınızı nasıl yorumluyorsunuz?

Ben Türk müziği eğitimli bir solistim fakat her tarzın hakkını vererek okuduğumu düşünüyorum. Ruhumu sorarsanız tabii ki arabesk diyebilirim. Zaten yeni çıkacak olan single da arabesk. 

Her insanın bir silahı vardır, sizin silahınız nedir?

En büyük silahım sevgim... Güzellik geçer, sese zeval gelir, gözlerdeki ateş söner ama sevgim bitmez tükenmez. 

‘Sanat dünyasından dost çıkmaz’ derler. Siz ne düşünüyorsunuz?

Bir insana dost olabilmek bu zamanda yiğitlik ister, gönül ister, mertlik ister. Dost olacağım insan da bunları kaldırıp hazmedebilecek kişiliğe sahip olmalı!  Dostluğun kaideleri ağırdır! Bu kaidelerin altlarını kalpten imzalamalı dost. Bizim camiada (istisnalar kaideyi bozmaz) bu imza uçan mürekkeple atılıyor! Her zaman yanında olduklarınız bir gün geliyor sizi tanımıyor veya sırtınızdan vuruyor. Ama Allah’ın adaleti işte gün geliyor o insanlar tekrar önünüze düşüyor. Ama gözden düşünce, önünüze düşseler de artık kıymeti kalmıyor. 

YARIŞIM KENDİMLE!

Mesleki anlamda kendinizi nasıl geliştiriyor ve yeniliyorsunuz?

Yaklaşık 2 bin 500 şarkıyı ezbere biliyor sahnede repertuvar defterinden yardım almadan okuyabiliyorum. Ayrıca Çince, Japonca, İngilizce, Almanca, Hintce, Arapça ve Azerice dillerinde de şarkılar söyleyebiliyorum. Benim kendimi yenilememin en büyük sebebi; başkasıyla değil kendimle yarış halinde olmamdır. 

ERSOY’UN DESTEĞİNİ ALDIM

Sizce yeni çıkan genç seslere ünlü sesler destek veriyorlar mı?

Maalesef ünlülerden parmakla gösterebileceğimiz birkaç isim dışında hiçbir ünlü yeni çıkan başarılı seslere destek vermiyorlar. Ben bu konuda çok şanslıyım. İdolüm Muazzez Ersoy’dan çok destek gördüm. Emek veren doğru çizgide ilerleyen genç solistlere destek verilmeli.