‘Cumhuriyet şarkısı' Türkiye'de çalacak! Atatürk'ü oynayan Ertan Saban: Çok özel ve farklı bir proje

‘Bir Cumhuriyet Şarkısı' filminin galası gerçekleşti. Projede Mustafa Kemal Atatürk'ü oynayan Ertan Saban'ın “Çok özel ve farklı bir proje” olarak tanımladığı filmin çekimleri Ankara'da yapıldı.

Ertan Saban, Melis Sezen, Salih Bademci, Şifanur Gül ve Bensu Soral'ın kadrosunda yer aldığı 'Bir Cumhuriyet Şarkısı' filminin galası, Zorlu PSM'de gerçekleşti. BKM'nin yapımcılığını üstlendiği filmin oyuncuları kırmızı halıda habercilerin karşısına çıktı.

Filmde Mustafa Kemal Atatürk'ü oynayan Ertan Saban, "Bu bir proje ama diğerlerine göre daha anlamlı daha önemli. Hatırladığımızda hep bizde özel duygular uyandıracak bir iş" dedi.

Projenin çekimlerinin gerçek mekanlarda yapıldığını belirten Melis Sezen, "Gerçek mekanlarda çektik. Ankara'ya gittik ve halk evinde çektik" dedi. Bensu Soral ise, "Bu filmde Mustafa Kemal'in ülkesine olan adanmışlığını ve daha önce görmediğimiz naif hallerini izleyeceğiz" dedi.

25 EKİM'DE VİZYONDA

Hadise, geceye yönetmen sevgilisi Şenol Sönmez'le birlikte katıldı. Sevgilisi Şenol Sönmez ise yan yana görüntü vermemek için büyük çaba sarf etti. Gösterime; 25 Ekim'de girecek olan filmde, Cumhuriyet'in ilk yıllarındaki sanat devriminin ilk adımı hikâye edinildi.

Yılmaz Erdoğan ve Demet Akbağ özel geceye birlikte katıldı. Erdoğan, "Sinemada eski günlerdeki gibi film izlemeye geldik" dedi.

Sıla Türkoğlu sevgilisi Ata Ayyıldız'la el ele poz verdi.

Galaya yönetmen Şenol Sönmez'le gelen Hadise, aşk soruları karşısında, "Doğru yerde doğru zamanda konuşuruz" dedi.