Cumhuriyet en büyük mirasımız

Türkiye Cumhuriyeti 100 yaşında, yer gök kırmızı beyaza büründü. Sanat dünyasının ünlü isimleri duydukları büyük coşkuyu AKŞAM'a anlattı.

Mustafa Kemal Atatürk'ün "Benim en büyük eserim" dediği Cumhuriyet bugün 100 yaşında. Ülkemizin dört bir yanı kırmızı-beyaz, yürekler Cumhuriyet coşkusuyla dolu. Ünlü isimler ve sanatçılar, asırlık Cumhuriyet'in 100. yılına tanıklık etmenin verdiği mutluluk ve gururu AKŞAM'a anlattı.

''DAHA BÜYÜK ADIMLAR ATMALIYIZ'

"Cumhuriyet ve onun varoluş ilkelerini sonuna kadar korurken gelecek yüz yıllarımızda daha da büyük adımlar atmak zorundayız. Bu konuda her Türk vatandaşına; işçisinden çiftçisine, köylüsünden kentlisine, gencinden yaşlısına, esnafından sanatçısına, siyasetçisinden ve sporcusundan hepimize büyük görevler düşüyor. Sorumluluğumuzu hissedelim ve ülkemize, milletimize, cumhuriyetimize, demokrasimize sıkı sıkı sarılalım."

'TÜRK MİLLETİ ÖZGÜRCE İLELEBET YAŞAYACAK'

"Türkiye Cumhuriyeti'ni her alanda ileri, refah, özgür, çağdaş ve demokratik seviyeye ulaştıran Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun. Türk milletinin layık olduğu bağımsız ve özgür bir ülke için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve Atatürk'ü şükran ve özlemle anıyorum. Cumhuriyetimiz ilelebet yaşayacaktır."

'NE MUTLU Kİ CUMHURİYET KADINIYIM'

"Hayattaki en büyük gururum Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmam. Türkiye Cumhuriyeti'nde bir kadın ve sanatçı olarak avazım çıktığı kadar bağırmak istiyorum, 'Yaşasın Cumhuriyet' diye. Atatürk'e çok şey borçlu olduğumuzu bilmeliyiz. Bugün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak özgür, çağdaş, demokratik bir ülkede yaşamanın ne kadar önemli olduğunu her geçen gün daha da iyi anlıyoruz. Ne mutlu ki bir Cumhuriyet kadınıyım, ne mutlu ki Atam'ın izindeyim."

'GURURLUYUZ!'

"Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Türk milletine armağanı olan Cumhuriyetin 100 yılını kutlarım. Gururluyuz. Atamızın söylediği gibi laik, tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır."

'COŞKUMUZ NESİLLERE AKTARILSIN'

"Cumhuriyet' in 100.yılına tanık olmak müthiş bir şey. Dileğim, nice yüzyıllar çocuklarımız torunlarımız tarafından, Türk topraklarında hep coşkuyla kutlasın. Cumhuriyet benim için özgürlük, insanca, adaletli bir şekilde yaşamak ve okuyan kız çocukları demek."

'DUYGULARIMIN TARİFİ YOK'

"Cumhuriyetimizin 100. yılına tanıklık ediyor olmanın gururu tarifsiz. Atatürk'ün izinde yürüyerek, Cumhuriyetimizin 100. yılında aynı duygulara şahitlik ediyor olmak büyük bir onur ve mutluluk. Coşkuyla kutladığımız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Atamızın bizlere bıraktığı en büyük mirastır."

'CEFAKAR BİR NESLİN TORUNLARIYIZ'

"Cefakar bir neslin torunları olarak bugünleri görmemizi sağlayan gazilerimizi, şehitlerimizi sonsuz saygı ve rahmetle anıyorum. Cumhuriyet ve demokrasi bize çok yakıştı. 100. yılına eriştiğimiz şu günlerde Cumhuriyetimizi kuran Atatürk'ümüze ve silah arkadaşlarına minnettarız, önünde saygı ve rahmetle eğiliyorum."

'HEYECANLI VE MUTLUYUZ'

"Cumhuriyetimiz bağımsızlık savaşı veren tüm ülkelerin örnek aldığı, yerinde olmak istediği bir yönetim şeklidir. Bir kadın ve sanatçı olarak cumhuriyete çok şey borçlu olduğumu biliyorum. 100'ncü yılımızın heyecanı ve mutluluğu içindeyim. Yaşasın Cumhuriyet."

'HER DAİM MİNNET VE SEVGİYLE'

"Bu kıymetli yıl da Atamızı anmak adına yapılan birçok proje içerisinden 'Gölgesinde Mustafa Kemal'i yetiştiren kadını', Atatürk'ün biricik annesi Zübeyde Hanım'ı canlandırmak bana nasip olduğu için de ayrı mutlu ve gururluyum. Her daim minnet ve sevgiyle. Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlu olsun."

'BÜTÜNLÜK DOLU NİCE YILLARA'

"Cumhuriyetimizin 100. yılı olması çok heyecan verici bir duygu. 100. yılı kutlamak, ve görmek... Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyorum. Ülkeme ve milletime nice mutlu, barış dolu, bütünlük dolu 29 Ekimler diliyorum."

'ÖZGÜRLÜKTE 100 YIL'

"Cumhuriyetimizin 100. yılında Atatürk, silah arkadaşlarını ve bu yolda emek veren tüm büyüklerimizi saygı ve minnetle anıyorum. Özgürlükle 100 yıl önce tanışmak, huzur içinde yaşayabilmek büyük ayrıcalık ve gurur. Bu yoldan ayrılmadan birlik olarak daha nice nice 100 yıllara inşallah."

'İLKELERİMİZİ KORUMAK VAZİFEMİZ'

"Cumhuriyet'imizin 100. yılını kutluyor olmak çok büyük bir mutluluk. Atatürk'ün vizyonu liderliği ve kararlılığı büyük bir dönüşümün temelini oluşturdu. Cumhuriyeti ve Atatürk'ün ilkelerini korumak ve benimsemek en büyük vazifemizdir. Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlu olsun."

'ÜLKEMİZE DAİMA SAHİP ÇIKMALIYIZ'

"Cumhuriyetimizin kıymetini bilmeliyiz. Bugün dünyada yaşanan tüm tatsız olayları gördükçe Cumhuriyetimize sahip çıkmanın ne kadar önemli olduğunu daha da iyi anlıyoruz. Atatürk'ümüzün bize emaneti Cumhuriyetimizin 100'cü yılı kutlu olsun."

'VİZYONLU VE GÜÇLÜYÜZ'

"Cumhuriyetimizin 100 yıldır yaşıyor olması dünyanın vizyonu en güçlü ülkesi olduğumuzun ispatıdır. Bu mirası şerefimizle taşımaya devam edeceğimiz nice 100 yıllarımız olmasını diler 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'mızı kutlarım. Elbet Cumhuriyetimiz ilelebet payidar kalacaktır."

'KIYMET BİLMELİYİZ'

"Cumhuriyet bizim yaşam şeklimizdir. Vazgeçilmezimizdir. En zor elde ettiğimiz, en fazla kıymetini bilmemiz gereken değerimizdir. Atatürk ve yol arkadaşlarının çabalarını, emeklerini, bize olan inançlarını boşa çıkarmamak için gayret, heyecan ve azim içinde olmalıyız."

'COŞKULU VE GURURLUYUZ'

"Cumhuriyet, büyük bir istiklal mücadelesi sonucunda elde ettiğimiz, milletimizin birlik ve beraberlik ruhunun bir simgesidir. 100. yılda da aynı duyguları, her gün coşkumuz artarak gururla yaşıyoruz. "