Cumali, Recep İvedik’e benzemiyor!

Vine fenomeni Halil Söyletmez’in ‘Cumali Ceber’ filmi yoğun ilgi görmüş, serinin ikincisini çekmişti. Yarattığı tipleme Recep İvedik’e benzetilen Söyletmez ile samimi röportaj yaptık.

Youtuberken bir anda sizi oyunculuk dünyasında gördük. Nasıl oldu süreç?

Aslında benimle başlayan bir süreç oldu… Youtuber’ların film çekmesi ve bunun trend haline dönüşmesi geçen sene ağustos sıcağında vizyona giren Cumali Ceber ile başladı diyebilirim. İlki 460.000 seyirciyi aşınca da ikincisinde daha güzel bir iş yapmak için çok çalıştık ve başardık. Tabii o arada Enes Batur’un büyük gişe başarısı da geldi ve Youtuber’ların hem sinema sektöründe önü açıldı hem de dikkatler buraya yöneldi.

Cumali Ceber’in Recep İvedik’le benzediğini düşünüyor musunuz?

Tek kaş olması dışında ben pek benzetemiyor. Aslına bakarsanız birçok erkek kaşlarının arasını aldırmasa Cumali ve Recep’ten pek farkımız kalmayacak ama neyse (gülüyor). Cumali sert bir baba, yalnız değil, öyle hissetmiyor, tuhaf ama herkesin vermek istediği tepkileri var. Aslında bu halleriyle etrafında hep birilerini barındırıyor, yanındakiler sabit ve ondan vazgeçmiyor.

YOLUN BAŞINDAYIM 

Komedi alanında kendinizi nerede görüyorsunuz?

Henüz yolun başındayım. 

Takip ettiğiniz isimler var mı?

Cem Yılmaz, Şahan Gökbakar, Tolga Çevik, Yılmaz Erdoğan… Aşırı seviyorum. 

Şevket Altuğ’la oynamak isterim 

Oyunculuk mesleğinde hayalleriniz arasında neler var?

Şevket Altuğ ile bir filmde oynamayı çok istiyorum. Oyunculuk konusunda kendimi geliştirmek, hikayelerimi tek başıma senaryolaştırabilmeyi öğrenmek için çalışıyorum. 

Durum komedisine gülüyoruz

Türk izleyicisini güldüren şey sizce nedir?

Bu konuda bir şeyler söylemek için henüz çok yeniyim ama Türk izleyicisi kelime şakalarına, durum komedisine gülüyor. Kendi gibi bir karakterin düştüğü şapşallıkları görmeyi seviyor.