Ciltlerimizi problemli hale biz getirmeyelim

ŞEVVAL ÖZÇELİK
sevval.ozcelik@aksam.com.tr

Cilt problemlerimiz aslında sandığınız kadar önemli olmayabilir. Cildimizi tanımak onu keşfetmek gerekir. Bu sayede güzellik ve kişisel bakım uzmanından destek alırken sorularına verdiğimiz cevaplarımızla daha bilinçli olabiliriz.

Kendimizi tanımanın yolu bilgi dağarcığımızın genişlemesi ile olacaktır ben size temel bilgileri vermek istiyorum elbette bu işe gönlünü vermiş eğitimini almış günde onlarca kez cilt analizi ve bakımı yapan bir güzellik uzmanı olmayacaksınız bu yazıyı okuyunca. Gelelim ilk bilgilerimize.

Kimimizin cildi kurudur, bazılarımızın yağlı, büyük çoğunluğumuzun karmadır. Tabii bu sıfatlar alnımızda yazmaz. Ayrıca bu cilt tipleri her zaman tek bir özellik içinde sınırlı kalmaz. Biz bunları zorunlu olarak böyle sınıflasak da, gerçek hayatta biraz daha karmaşık, anlaşılması daha güç ciltlerle karşılaşırız. Cildimize bakmak, korumak, geliştirebilmek için onu iyi tanımalıyız. Kaliteli cilt bakım ürünleri hiç de ucuz değildir. Bu bizim zaafımız, hepimiz razı geliyoruz. Her birimiz kendi gücümüz oranında ciddi bir bütçeyi bu ürünlere ayırıyoruz. Ama doğru seçim yapmamışsak, pek yararını göremiyoruz. Üstelik faydası bir yana, bize zararlı bile olabiliyor.
Cildimizin güzelleşmesini beklerken, yepyeni sorunlarla karşılaşmamıza yol açabiliyorlar. Cilt tipimiz genellikle kalıtsaldır. Buna rağmen zamanla değişebilir. Güneş, çevre kirliliği, kapalı mekânlarda yaşamak, kaloriferlerin havayı kurutması, sağlıksız beslenme, yanlış sabunlar, kalitesiz veya yanlış bakım ve makyaj ürünleri, en güzel, en normal cildin bile bozulmasına yol açabilir. Günlük bakım ürünlerinizi ve makyaj malzemelerinizi seçerken dikkatli olun. Cildin değişkenliğini ve hassasiyetini dikkate alan kaliteli ürünler almalısınız.