Cihangir’İn en yenisi

Cihangir’deki koyu renk ağırlıklı mekânlar arasında daha ferah, beyaz ve modern endüstriyel materyallerin kullanımıyla dikkat çeken Greecology, kapılarını açtı.

Yunan ve Akdeniz mutfağının  zeytinyağlıları ve deniz mahsullerinin başrolde olduğu mönüye, risottolar, makarnalar ve mezeler eşlik ediyor. Etnik geleneksel yemekler olan spanakopita, keftedes ve musakka dikkat çekiyor. Daha önce Türkiye’de yapılmamış olan Gyro ve Greek tzatzki burger da mekânın favori yiyecekleri arasında tadılmayı bekliyor. Greecology ayrıca zengin ve eşsiz kahvaltı sunumuyla Cihangir’in gözde kahvaltı adreslerinden biri oldu. 

Eğlencenin kışlık rotası!

İstanbul eğlence hayatına farklı bir soluk kazandıran Kuruçeşme Corridor, Melda Tuna öncülüğünde hazırlanan “Corridorbites” lezzetlerini müzik ve eğlenceyle birleştiriyor. 2016’nın en eğlenceli kaçamağı olmaya aday mini burger’leri, tavuk kanat dolması ve mantısıyla, barmenlerinin ellerinden çıkan moleküler kokteylleriyle işletme bu kışa iddialı bir giriş yapıyor. 16:00-04:00 saatleri arasında açık olan mekân, 23:00’e kadar verdiği mutfak hizmetiyle pop, rock, funk, disco, soul, nu jazz, elektronik ve salı akşamları Türkçe müzikleriyle muhteşem atmosferini birleştirerek size keyifli anlar yaşatıyor. 

Sağlıklı mönüler, sağlıklı lezzetler 

Lezzetleriyle açıldığı günden beri çok konuşulan Etiler ve Bağdat Caddesi’nde hizmet veren Sandalyee Brasserie, yepyeni bir mönü hazırladı. Şef Erkan Yeşil ve ekibi tarafından hazırlanan mönü için dünya mutfağı yerel lezzetlerle yeniden yorumlandı. Sağlık temasının ön planda tutulduğu mönüde yer alan her bir lezzette mevsim sebzeleri kullanıldı. Etten balığa, pizzalardan salatalara kadar geniş bir yelpaze sunan mönünün başlangıç kısmında sousvide tekniğiyle yapılan kemiği çıkarılmış soslu tavuk kanatları ile parmesanlı ve trüflü patates sizlere farklı bir lezzet deneyimi yaşatacak. Levreğin, deniz börülcesi, avokado ve ev yapımı turp turşusuyla buluşmasının en lezzetli hali “deniz levrekli börülce salatası” ise formuna dikkat edenlerin tercihi olacak.