Çetin Altay: Kendimi izlerken gülüyorum

Komedi filmlerinin vazgeçilmez oyuncusu Çetin Altay, ‘Firardayız’ isimli sinema filmiyle izleyiciyi yine güldürmeyi hedefliyor. Antalya’nın en güzel beldelerinde ve özel platolarda çekilen filmde özellikle üç kafadarın fantastik planları dikkati çekecek. Altay ile yeni projesi üzerine konuştuk.

- İzleyici ‘Firardayız’ filmine neden gitmeli?

Seyirci filme gülmek ve eğlenmek için gitmeli. Bir de hareketli durağan bir yapım değil. Seyircinin sıkılmayacağı, tatlı bir proje ortaya çıktı.   

- Filmde nasıl bir karakteri canlandırıyorsunuz?

Filmde canlandırdığım karakter daha öncesinden aklımda kalan ve bu filmde de karşılık bulacağına inandığım-ki öyle de oldu. Her şeyi bildiğini sanan zaman zaman arkadaşlarını da planlarının içinde tutan dışarıdan bakıldığında eğlenceli kimseye zararı olmayan saf bir karakter. Aslında hayatın içinde olan bir karakter diyebiliriz.  

BİRÇOK YÖRENİN ŞİVESİNE YAKINIM

- Çekimler sırasında zorlandığınız anlar oldu mu?

Çekimlerde zaman zaman zorlandık. Hava şartlarından dolayı ama sette eğlene eğlene çalıştık. 

- Filmin konusundan biraz bahseder misiniz?

Konuya gelince içeride (hapishane de) kader arkadaşlığı yapan üç arkadaşın gene içeride bunlara baba gibi davranan hatta babaları olmuş bir abilerinin derdine ortak olup onun için bir şeyler yapmak adına hapisten kaçma hikâyelerini anlatıyor. 

- Birçok yörenin şivesini canlandırabiliyorsunuz. Karadeniz, Ege, Trakya… Peki, bu filmde seyirci sizi hangi şiveyle görecek?

Birçok yörenin şivesine yatkınım, daha doğrusu kulakla alakalı herhalde. Bir iki kez dinledim mi hemen o şiveye bürünebiliyorum. Bu filmde şive yok ama pepelek denilen bir ağızla oynuyorum (gülüyor).  

- Kendinizi ekranda ve beyazperde izlerken gülüyor musunuz?

Kendimi izlerken gülüyorum ama genel duruma çok gülerim ve etrafımdaki arkadaşlarıma gülerim. Komik sahnelerde, komik durumlarda niye gülmeyeyim? Kendin yemediğin şeyi başkasına yedirir misin? Hayır! Önce sen tadacaksın, lezzet alacaksın ki insanlara sunacaksın (gülüyor).   

KÖTÜ ADAM OLABİLİRİM 

- Komedi dışında oynamak istediğiniz bir tür var mı?

Şu aralar birkaç yapımcı ve yönetmen arkadaşımla konuştuğumuz bir şeyler var. Benim için kötü adamı düşünüyorlar. Bir iki sene içinde aksiyonu bol  bir yapımda oynayabilirim. 

- Komedi sanki diğer türlere oranla sinemada daha çok gişe yapıyor. Siz ne düşünüyorsunuz?

Evet komedi çok gişe yapıyor. Çünkü komedinin alıcısı var, karşılığı var iyi bir dramın da var fakat komedi karşılığı daha yüksek olan bir iş hele çok çok iyi olursa insanlar beğenirse ki bir sürü örneği var o vakit tutamaz kimse, iyi bir komediyi alır başını gider (gülücük).     

- Şimdiki komedyenler arasında günümüzün Kemal Sunal’ı size göre kim olabilir?

Çok iddialı olur herhalde Kemal Sunal’ın adının geçtiği bir yerde bir isim vermek ama muhakkak birileri olacak.  Benzeyen benzemeye çalışan komediye gönül vermiş insanları eğlendirmeyi güldürmeyi benimsemiş birçok insan var. İşlerini de çok iyi yapıyorlar. Bir gün herkesin kıyasladığı benzettiği biri olacak. İşte o vakit söyleriz; şu diye şu an bilmiyorum (gülüyor).    

- Başka projeleriniz var mı?

Başka projelerim var. Oflu Hoca’nın üçüncüsünün çekimlerine başlayacağım. Ekim ayının ortasında o bitince başka bir film daha çekeceğim. Bir dizi yapacağız belki uzun zamandır üzerinde çalıştığımız… Bakalım zaman ne gösterir ama görüşmelerini yaptığım çok güzel işler var.