Bu yıl yazın hiti Demet Akalın’dan

BUKET KAHRAMAN

buketkahramanbk@gmail.com

twitter: @buketkahraman
Instagram: @buketkahraman

Bu yazın hiti hiç kuşkusuz Demet Akalın’ın seslendirdiği ‘Kulüp’ şarkısı. Tabii ki projenin yaratıcısı Ozan Doğulu’yu unutmamak gerek. Ozan’ın “130 BPM Forte” adlı yeni albümünün çıkış şarkısı olan Kulüp tam anlamıyla duygulara tercüman olacak diyebilirim. Çok şükür bitti. Artık sevgili arkasından ağıt yakma zamanı… Bence Demet Akalın da şarkı seçimini yaparken Kulüp’ün güçlü, kendine güvenen tüm kadınların sesi olacağını düşünmüştür. Gördüğüm parçası 15 dakika da en çok indirilen şarkı olarak Türkiye’de bir başka rekora kapı açmış. Bunlar iyi hoş da bir de Yotube’da klip altına yazılanlarını ne yapacağız. Benim kafam biraz karıştı açıkçası. Şarkı bir yandan en çok indirilen olurken bir yandan da klibin altına yazılan olumsuz yorumlarla dolu. Birçok kişi şarkının çok arabesk koktuğunu ima etmiş. Birçoğu da hiç beğenmediğini direkt yazmış. Hele bir kısım var ki Demet Akalın’a bu pop arabesk şarkıyı hiç yakıştıramamış ki en felaket yorumda bu olmuş bence. Yani Demet Akalın sanki ilk kez bu tarzda bir şarkıyı yorumlamış gibi eleştirilmesini hiç anlamadım. Yahu zaten Akalın’ın başarısı bu tarzda şarkıları Türk Pop’unda yer ettirmesiyle oldu. Ben Kulüp’ü Demet Akalın’ın diğer şarkılarından çok farklı olduğunu düşünmüyorum. Zaten olmasın da biz böyle sevmedik mi? Şimdi benim aklıma şu soru geliyor; bu yapılan eleştirilerin ne kadarı gerçek düşünceler?

BENGÜ’DEN FARKLI YORUM 

Ne oluyor anlamadım her tarafımız arabesk kokmaya başladı. Kaybettiğimiz özümüze geri mi dönüyoruz anlamadım. Şu an çıkan şarkılara bakıyorum da sanatçılar arabeske yeniden yönelmiş durumda. Eski zamanlar aklıma arabesk rüzgârının estiği dönemde tanınmış tüm pop sanatçılar arabeske yönelmişti. Okumayan kalmamıştı. Tarih tekerrür ediyor sanırım. Popun tatlı kızı Bengü de “Altın Çağ” ismini verdiği yeni albümünde arabesk okudu. Öyle böyle değil ama hakkını vererek okumuş. ‘Sanki’ isimli arabesk bir parçayı Hakan Altun ile düet yapan Bengü bu yorumuyla oldukça dikkatleri çekti diyebilirim. Bence albümün gizli altını bu parça oldu. Şimdiden her yerde duyuyorum. ‘Kuzum’dan sonraki klip şarkısı ne olacak bilmiyorum ama ‘Sanki’ iyi gider.

PAMELA ARABESKE DOYMADI 

Geçen yıl Ümit Besen ile ‘Seni Unutmaya Ömrüm Yeter Mi?’ şarkısını yeniden yorumlayan Pamela’nın yeni bir kapı açtığını düşünmüştüm ki tahminim doğru çıktı. Duyduğuma göre; Pamela şu sıralar arabesk bir albüm hazırlığındaymış. Repertuvarın tamamı arabesk parçalarından oluşan albüm bayramdan hemen sonra müzik marketlerde yerini alacakmış.